Ο μύθος του Paezano που έφυγε από κοντά μας, απλώθηκε από την Φωκίωνος σε όλη την Αθήνα

Ντ’ Αρτανιάν και μια μαϊμού στον ώμο, ο εκκεντρικός Νίκος Χατζηκώστας η πιο cult φιγούρα της Αθήνας τη δεκαετία του ’80, έφυγε χθες από κοντά μας.  

Ιδιοκτήτης του Paesano, του περίφημου ρεστοράν της Κυψέλης, το οποίο βρισκόταν επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη, γνωστός και ως «Ζντουπ» ή «Κροκοδειλάκιας», διασκέδαζε την υψηλή κοινωνία της πρωτεύουσας με το χιούμορ του.  Η μασκότ του ήταν η Πουτσίνο και καθόταν πάντα στον ώμο του. Μια μαϊμού που έκανε ζημιές. Εκλεβε… περουκίνια από άντρες πελάτες, τραβούσε τα μαλλιά και χαλούσε κομμώσεις στις κυρίες.

Ανάμεσα στην πυκνή διακοσμητική βλάστηση της μαξιμαλιστικής μεταμεσονύκτιας πιτσαρίας, σύχναζαν επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, λογής λογής περσόνες των 80s και των 90s.

Το 1984 ο Παεζάνο (τον αποκαλούσαν και με το όνομα του μαγαζιού του) «πυρπολήθηκε» μπροστά στο μαγαζί του. Τα κηδειόχαρτα τοιχοκολλήθηκαν σε ολόκληρη την Αθήνα. Την επομένη ήταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες. Στην πραγματικότητα ήταν ένα καλοστημένο πρωταπριλιάτικο αστείο με μονταρισμένη φωτογραφία.

Αφησε εποχή στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας αφού από τα τραπέζια του πέρασαν τα πιο γνωστά ονόματα εκείνης της εποχής. Από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον νεαρό Λάκη Λαζόπουλο έως τους Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, Γεώργιο Αβέρωφ και την Μαργαρίτα Παπανδρέου, πέρασαν την πόρτα του Paezano.

Εκκεντρικός και πληθωρικός φρόντιζε πάντα να βρίσκει ευφάνταστους τρόπους για να κρατά το ενδιαφέρον των πελατών του αφού ήθελε εκτός από το στομάχι τους να γεμίζει με διασκέδαση και η ψυχή τους.

Πούλησε το ιστορικό μαγαζί του το 1997 και για πολλά χρόνια ζούσε στην Κρήτη. 

Με τον Ντίνο Ηλιόπουλο

 

Με το Νίκο Σταυρίδη

 

Με την Άννα Φόνσου

 

Με τον Ντέμη Ρούσσο