Θεσσαλονίκη: 15χρονη ζούσε με τη μητέρα της σε σπίτι με 40 γάτες

* Εικόνα Αρχείου

Συνελήφθη η μητέρα της για έκθεση της κόρης της σε κίνδυνο

Συνελήφθη στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης μία γυναίκα 51 ετών, με την κατηγορία της έκθεσης της ανήλικης κόρης της σε κίνδυνο. Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η 15χρονη ζούσε σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής εντός μονοκατοικίας μαζί με περίπου 40 γάτες.

Διερευνώντας την καταγγελία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση - διαπίστωσαν ότι στους χώρους της οικίας «υπήρχαν περιττώματα και ακαθαρσίες», με αποτέλεσμα να κριθεί επικίνδυνη η διαβίωση και παραμονή της ανήλικης.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε εναντίον της καθώς εξέθεσε την ανήλικη κόρη της σε κίνδυνο - Υγειονομική «βόμβα» το σπίτι τους

«Πάντοτε ήμουν φιλόζωη και τα έκανα όλα από την αγάπη μου για τα ζώα», ανέφερε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο που παραπέμφθηκε να δικαστεί η 51χρονη γυναίκα που διέμενε μαζί με την ανήλικη κόρη της και περίπου 40 γάτες σε μονοκατοικία «υγειονομική βόμβα», στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Μεταξύ άλλων, κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παράβαση υγειονομικού κανονισμού.

Λίγο πριν λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, η κατηγορούμενη ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι όλη της τη ζωή αγαπάει και φροντίζει τα ζώα και δεν είχε σκοπό να κάνει κάτι παράνομο. Όπως είπε, η κόρη της αυτήν την στιγμή μένει στον παππού της, στο διπλανό σπίτι, ενώ η ίδια δεν εργάζεται και φροντίζει το παιδί της καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. «Λατρεύω τα ζώα. Όλα έγιναν λόγω φιλοζωΐας», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κατηγορούμενη συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά. Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που είχε προηγηθεί, έγινε έρευνα στο σπίτι ιδιοκτησίας της που διαμένει μαζί με την 15χρονη κόρη της και εντοπίστηκαν περίπου 40 γάτες. Στους χώρους του σπιτιού βρίσκονταν διάσπαρτα περιττώματα και ακαθαρσίες, με αποτέλεσμα να κριθεί επικίνδυνη η διαβίωση και παραμονή της ανήλικης.