Πέθανε ο Manny Charlton, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Nazareth

Γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1941 στην Ισπανία, ο Charlton σχημάτισε τους Nazareth το1968 με τον Agnew, τον τραγουδιστή Dan McCafferty και τον ντράμερ Darrell Sweet. Το κουαρτέτο έπαιζεπριν μαζί στο συγκρότημα The Shadettes. Κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους ως Nazareth το 1971 και κυκλοφόρησαν κλασικά κομμάτια όπως το Hair of the Dog του 1975, με το επιτυχημένο ομότιτλο κομμάτι και την αξιοσημείωτη διασκευή του συγκροτήματος στο «Love Hurts» των The Everly Brothers.

Όπως πολλοί κιθαρίστες εκείνη την εποχή, ο Charlton εμπνεύστηκε από τα μπλουζ και ο ήχος των Nazareth κέρδισε την έγκριση των Deep Purple, οι οποίοι στρατολόγησαν το γκρουπ για να τους ανοίξουν σε μια περιοδεία το 1971. Αργότερα, οι Nazareth ενέπνευσαν, τους Guns N' Roses, και ο Axl Rose στρατολόγησε τον Charlton για την παραγωγή του εμβληματικού άλμπουμ του 1987 Appetite for Destruction. Ενώ ο Charlton δεν ολοκλήρωσε την παραγωγή (οι υποχρεώσεις του με τους Nazareth τον ανάγκασαν να επιστρέψει στην Ευρώπη), οι κασέτες από τις ηχογραφήσεις των Guns N' Roses με τον κιθαρίστα σαν παραγωγό εμφανίστηκαν σε μια επανέκδοση του άλμπουμ το 2018.

 

Ο Charlton άφησε τους Nazareth το 1990 και κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, Drool, το 1997. Συνέχισε να κυκλοφορεί αρκετούς άλλους σόλο δίσκους, συμπεριλαμβανομένου του Hellacious του 2013, που περιλάμβανε συνεισφορές από τους Tim Bogert, Walfredo Reyes, Jr., Steven Adler, Vivian Campbell, και Robyn DeLarenzo.

Video Url

 

Video Url