Προώθηση της φυσικής κληρονομιάς των Τεμπών με μουσική

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, μια πιανίστρια με το πιάνο της εμφανίστηκε να αιωρείται σε μπαλόνια και να παίζει μουσική, στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Το θέαμα ήταν μια ιδέα του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη και της πιανίστριας του μουσείου της Ακρόπολης Έλενας Ξυδιά, έπειτα από κάλεσμα του δημάρχου Τεμπών Γιώργο Μανώλη με σκοπό να δημιουργηθεί ένα βίντεο προώθησης της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής.

Μια εθελοντική ομάδα εργάστηκε σχεδιάζοντας αρκετό καιρό το εγχείρημα. Παράλληλα, σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε το Πυροσβεστικό Σώμα Λάρισας, η αστυνομία και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας.

Η Εθελοντική ομάδα υλοποίησης του πρότζεκτ αποτελείται από τους: Τζένη Καρέλα, Έφη Vast, Χρήστο Γενιτσέφτση, Στέλιο Ζαφειρόπουλο, Φανή Τσιάμαλου, Γιώργο Μανίκα, Δημήτρη Παπαλέξη, Ηλία Μαντή και Άγγελο Καστώρη.

Mπροστά σε ένα μοναδικό γεγονός βρέθηκαν οι επισκέπτες των Τεμπών οι οποίοι διασχίζοντας την κρεμαστή γέφυρα που οδηγεί στο ιερό προσκύμα της Αγίας Παρασκευής αντίκρισαν την Κυριακή (3/6) την Ελληνίδα πιανίστρια Ελένη Ξυδιά να ίπταται με το πιάνο της πάνω από τον Πηνειό ποταμό.

Το λευκό πιάνο αιωρούνταν στην κοιλάδα των Τεμπών κρεμασμένο από τεράστια κόκκινα μπαλόνια με την καλλιτέχνιδα, η οποία φορούσε ένα μακρύ, μοβ φόρεμα, κάνοντας το θέαμα ακόμα πιο εντυπωσιακεί να παίζει το τραγούδι «dream of flying». Ένα ξεχωριστό μουσικό και οπτικό θέαμα που έγινε viral.

«Το βίντεο είναι αληθινό. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η πιανίστρια του μουσείου της Ακρόπολης, η οποία μιλώντας για την ιδέα του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη και το project να δημιουργηθούν ανάλογα video προώθησης της φυσικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Διεκδικεί θέση στο ρεκόρ Γκίνες
«Παίρνουμε το πιάνο μας και πηγαίνουμε στα διάφορα μέρη της χώρας μας και δημιουργούμε αυτά τα όμορφα βίντεο» είπε η κ. Ξυδιά αποκαλύπτοντας ότι η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο χάρη σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

«Έχει γίνει αίτηση για να μπούμε και στο ρεκόρ Γκίνες γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ» δήλωσε η πιανίστρια στην ΕΡΤ.

 

Video Url