Πέθανε ο Joe Turkel, έπαιζε στα The Shining και Blade Runner

Ο Joe Turkel, ο πολυγραφότατος ηθοποιός που είναι γνωστός για τους ρόλους του ως μπάρμαν στο The Shining και δημιουργός των replicants στο Blade Runner, πέθανε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου σε ηλικία 94 ετών.

Ο θάνατος του ηθοποιού ανακοινώθηκε από την οικογένειά του, η οποία είπε ότι πέθανε ειρηνικά στο Providence St. John's Health Center στη Σάντα Μόνικα έχοντας στο πλευρό του τους γιους του Κρεγκ και Ρόμπερτ.

Γεννημένος στις 15 Ιουλίου 1927 στο Μπρούκλιν, ο Turkel είχε δράση στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου πριν μετακομίσει στην Καλιφόρνια για να ακολουθήσει μια καριέρα ηθοποιού μετά την επιστροφή του. Ο πρώτος του ρόλος στον κινηματογράφο ήταν το City Across the River του 1948, αλλά ίσως ένας από τους κύριους καταλύτες για την καριέρα του ήταν η εμφάνιση του στην ταινία B-picture Man Crazy του 1953.

Ο Stanley Kubrick εντόπισε τον Turkel  όπως είπε ο ηθοποιός στο podcast του Kubrick, Universe (μέσω του The Hollywood Reporter) και είπε «η φωτογραφία ήταν τρομερή, αλλά μου άρεσες εσύ και αυτό που έκανες και έτσι είπα ότι θα πρέπει να προσλάβω αυτό το τύπο κάποια στιγμή». Μαζί με τον Φίλιπ Στόουν, ο Τούρκελ είναι ένας από τους δύο μόνο ηθοποιούς που έπαιξαν σε τρεις ταινίες του Κιούμπρικ.

Μετά από έναν μικρό ρόλο στην ταινία του Κιούμπρικ, The Killing, το 1956, ο Τούρκελ πήρε στη συνέχεια έναν σημαντικό ρόλο στην κλασική αντιπολεμική ταινία του 1957 Paths of Glory μαζί με τον Κερκ Ντάγκλας. Πάνω από δύο δεκαετίες αργότερα, ο Τούρκελ επανενώθηκε με τον Κιούμπρικ για να παίξει τον φάντασμα μπάρμαν Λόιντ στο The Shining, όπου έκανε μια αξέχαστη εμφάνιση δίπλα στον Τζακ Νίκολσον. Δείτε τη σκηνή παρακάτω.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url