22χρονο κορίτσι σαν τα κρύα νερά από την Κρήτη, πέθανε στην Κομοτινή, πέθανε ξαφνικά από ανακοπή στον στίβο

Η 22χρονη αθλήτρια στην Κομοτηνή πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τη νεκροψία. Φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ από την Κρήτη η νεαρή που ξεψύχησε.
Θλίψη στην Κομοτηνή για την αθλήτρια που άφησε την τελευταία της πνοή, την ώρα που έκανε προπόνηση. Η 22χρονη φοιτήτρια έπεσε νεκρή στο στάδιο του ΤΕΦΑΑ την Τρίτη 14 Ιουλίου 2022, το απόγευμα.

Δίπλα, σε ένα κολυμβητήριο, υπήρχαν γονείς και ένας γιατρός, χωρίς οπτική επαφή με τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου.

Ηταν η στιγμή που δεν υπήρχε κανείς εκεί. Γιατί η Γεωργία με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, και την ιδιαίτερη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Παλαιά Ρούματα του Δήμου Πλατανιά, παρέμεινε αθλήτρια σε σωματείο της Κρήτης. Στον Θησέα Περιβολίων.

Μόνη
Δεν είχε πάρει μεταγραφή σε σύλλογο της Ροδόπης. Ωστε να αθλείται μαζί με άλλα παιδιά. Ετσι, ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα. Και εκείνο το απόγευμα, με την έντονη βροχή, βρέθηκε μόνη στο στάδιο. Η ώρα ήταν μεταξύ 6 και 7 το απόγευμα.

Σε λίγο θα έμπαινε στο στάδιο για να αθληθεί ένας κάτοικος της περιοχής.

Η 22χρονη Γεωργία, τριτοετής φοιτήτρια, είχε μεταβεί πρόσφατα στο Ηράκλειο. Για τους αγώνες που διοργανώθηκαν από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης. Ηταν 30 Απριλίου και αυτοί θα ήταν οι τελευταίοι της αγώνες.

Η Γεωργία Σολανάκη ήταν από την Κρήτη και σπούδαζε στην Κομοτηνή. Βρισκόταν στο τρίτο έτος του ΤΕΦΑΑ. Η καταγωγή της ήταν από τα Παλαιά Ρούματα του Δήμου Πλατανιά. Αθλήτρια στο τμήμα στίβου του Θησέα Περιβολίων είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ηράκλειο για να λάβει μέρος στα αγωνίσματα των 100 και των 200 μέτρων, καθώς και στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρα.

Η 22χρονη φοιτήτρια στην Κομοτηνή εντοπίστηκε νεκρή από πολίτη που είχε πάει να αθληθεί στο στάδιο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Άμεσα στο σημείο μετέβη γιατρός που προχώρησε σε ΚΑΡΠΑ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Νεκρή 22χρονη αθλήτρια στην Κομοτηνή - Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της 22χρονης στην Κομοτηνή οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, αγνώστου δικαιολογίας. Ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή στη φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Νίκος Κιφνίδης, ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μικροσκοπικά, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

«Η κοπέλα πέθανε από ανακοπή καρδιάς αγνώστου δικαιολογίας. Θα γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ελήφθησαν ιστοτεμάχια, βιολογικά υγρά, αίμα, ούρα και θα βγάλουμε αποτέλεσμα. Δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπολογίζω ότι μεταξύ 6 με 7 το απόγευμα ήταν η ώρα θανάτου. Τη βρήκαν αμέσως» δήλωσε για την 22χρονη φοιτήτρια στην Κομοτηνή που κατέρρευσε στο γήπεδο και άφησε την τελευταία της πνοή.

Πηγή: Athens Voice