James Patterson, διάσημος συγγραφέας, είπε ότι οι λευκοί συγγραφείς είναι θύματα ρατσισμού, μετά τα μάζεψε

Ο συγγραφέας Τζέιμς Πάτερσον ζήτησε συγγνώμη επειδή είπε ότι οι ηλικιωμένοι λευκοί συγγραφείς αντιμετωπίζουν «μια άλλη μορφή ρατσισμού», κάτι που τους καθιστά πιο δύσκολο να βρουν δουλειά.

Ο Aμερικανός συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις έκανε τα σχόλιά του στους The Sunday Times την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά μετά από μια αντίδραση, δημοσίευσε μια συγγνώμη και είπε ότι στην πραγματικότητα δεν πίστευε ότι οι λευκοί συγγραφείς υπέφεραν από ρατσισμό.

«Ζητώ συγγνώμη που είπα ότι οι λευκοί άντρες συγγραφείς που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά είναι μια μορφή ρατσισμού», έγραψε o 75χρονος στο Facebook την Τρίτη.

«Δεν πιστεύω απολύτως ότι ασκείται ρατσισμός εναντίον λευκών συγγραφέων.

«Σας παρακαλώ να ξέρετε ότι υποστηρίζω σθεναρά μια ποικιλία φωνών που ακούγονται - στη λογοτεχνία, στο Χόλιγουντ, παντού».

 

Ο Πάτερσον είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς στον κόσμο, έχοντας πουλήσει περίπου 450 εκατομμύρια βιβλία - θρίλερ, μη φανταστικά και ρομαντικά μυθιστορήματα - εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Ήταν ο συγγραφέας με τις περισσότερες πωλήσεις λογοτεχνίας για ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, σύμφωνα με την Nielsen Book Research, και πρόσφατα ανακοινώθηκε ως ο συγγραφέας με τα περισσότερα δανεικά βιβλία από βρετανικές βιβλιοθήκες για 14η συνεχή χρονιά.

Τα πιο γνωστά έργα του περιλαμβάνουν τη σειρά μυθιστορημάτων Women's Murder Club και μια άλλη σειρά για τον Άλεξ Κρος, έναν μαύρο ντετέκτιβ και ψυχολόγο, τον οποίο ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Morgan Freeman και Tyler Perry σε κινηματογραφικές διασκευές.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο Πάτερσον είπε ότι ανησυχεί ότι είναι δύσκολο για τους λευκούς άνδρες να βρουν δουλειά συγγραφής στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο και τις εκδόσεις.

«Τι είναι αυτό; είπε ο Πάτερσον. "Μπορείς να βρεις δουλειά; Ναι. Είναι πιο δύσκολο; Ναι. Είναι ακόμα πιο δύσκολο για τους μεγαλύτερους συγγραφείς. Δεν συναντάς πολλούς λευκούς άντρες 52 ετών."

 

Για τα σχόλια του διαμαρτυρήθηκαν αρκετοί μαύροι συγγραφείς και αναγκάσθηκε να ανασκευάσει