ΣΥΡΙΖΑ: «Η ακρίβεια που αντιμετωπίζει η κοινωνία είναι ακρίβεια Μητσοτάκη»

«Η ακρίβεια που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι ακρίβεια Μητσοτάκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Mega. Είπε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τα ακριβότερα καύσιμα σε σχέση με το εισόδημα σε όλη την Ευρώπη και είμαστε η μοναδική χώρα με χαμηλότερο μισθό από τα επίπεδα του 2010», καθώς και ότι «οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη και το ίδιο και το αρνητικό ρεκόρ στον πληθωρισμό μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση φοβάται τον χειμώνα που έρχεται», σχολίασε ότι «καλά κάνει και φοβάται με την πολιτική που ακολουθεί», εκτιμώντας ότι «ετοιμάζονται για εκλογές το Σεπτέμβρη». «Εμείς είμαστε έτοιμοι και για τις εκλογές και για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος για τα άμεσα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αναφέρθηκε σε: «Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, που υπάρχει στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ρύθμιση με διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που μακροπρόθεσμα θα βοηθούσε να μείνουν ανοικτές αυτές οι επιχειρήσεις. Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ που θα στηρίξει και την κατανάλωση, και πλαφόν στο ρεύμα και αποσύνδεσή του από την τιμή φυσικού αερίου -το έχουν κάνει η Ισπανία και η Πορτογαλία και μπορούμε και εμείς». Ειδικά για τη μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα είπε ότι «αν η χώρα μείωνε τον φόρο στους κατώτατους συντελεστές σε ενάμιση χρόνο θα κόστιζε 1,5 δισ. ευρώ» και ότι «πρόκειται για απόλυτα επιλέξιμη δαπάνη στην τρέχουσα κατάσταση», καθώς «το ίδιο ποσό έχει επιλέξει η κυβέρνηση να δίνει για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης». Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι προκλητικό να ακούμε για μειωμένα δημοσιονομικά περιθώρια όταν παίρνει επιδοτήσεις σαν αγρότης ο Κ. Μητσοτάκης...».