Πέθανε ο Jim Seals, των Seals and Crofts

Ο Τζιμ Σιλς, από το σοφτ ροκ ντουέτο Seals and Crofts—των οποίων οι επιτυχίες της δεκαετίας του 1970 περιλάμβαναν τα «Summer Breeze», «Diamond Girl» και «Get Closer»— πέθανε στις 6 Ιουνίου 2022. Η είδηση ​​αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ιστότοπο Noise11. και επιβεβαιώθηκε στη σελίδα του John Ford Coley στο Facebook, ο οποίος ηγήθηκε ενός άλλου δημοφιλούς ντουέτου της δεκαετίας του '70 με τον "England" Dan Seals, τον μικρότερο αδερφό του Jim. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί αιτία ή τόπος θανάτου. Ο Τζιμ Σιλς που ήταν ο τραγουδιστής του ντουέτου, ήταν 80 ετών.

Video Url

 

Η πιο παραγωγική και υψηλού προφίλ φάση της καριέρας των Τεξανών ξεκίνησε το 1969, όταν οι δύο μουσικοί αποφάσισαν να συνεργαστούν ως ντουέτο που θα αποκαλούσαν απλώς Seals and Crofts. Με τους Seals να παίζει κιθάρα, σαξόφωνο και βιολί και τον Crofts στην κιθάρα και το μαντολίνο -και οι δύο μοιράζονται φωνητικά και εναρμονίζονται άψογα- άρχισαν να φτιάχνουν μουσική που ταιριάζει απόλυτα στους αναδυόμενους τρόπους soft-rock και τραγουδιστή-τραγουδοποιού.

Ο Τζέιμς Γιουτζίν Σιλς γεννήθηκε στη μικρή πόλη Σίντνεϋ του κεντρικού Τέξας, στις 17 Οκτωβρίου 1941. Γνώρισε τον Ντάρελ Τζορτζ «Ντας» Κροφτς το 1958 ως μέλη των Ντιν Μπέρντ και των Κρου Γκάτς, ενός ροκαμπίλι μπάντας με επικεφαλής τον ίδιο τραγουδιστή. /πιανίστας που ονομάστηκε Wild Man του Δυτικού Τέξας. Την ίδια χρονιά που οι Seals και Crofts εντάχθηκαν στο συγκρότημα του, ο Beard κλήθηκε να συμμετάσχει στους Champs, το συγκρότημα του Λος Άντζελες που μόλις έβγαινε από ένα εθνικό #1, το "Tequila".  Μέχρι το 1959 ο Beard είχε φύγει από τους Champs, αλλά οι Seals και Crofts έμειναν μαζί τους, προσθέτοντας επίσης φωνητικά εφεδρικά αντίγραφα, που ονομάζονταν Chimes. Επιπλέον, άρχισαν να ηχογραφούν τα δικά τους σινγκλ, ως Trophies.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url