Brian May, Rod Stewart, Elton John τραγούδησαν για την Βασίλισσα της Αγγλίας

Για τον εορτασμό της άνευ προηγουμένου επετείου, λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με αποκορύφωμα ένα τετραήμερο Σαββατοκύριακο τραπεζικής αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

 

 

Οι τέσσερις ημέρες των εορτασμών περιελάμβαναν δημόσιες εκδηλώσεις, μόνο μερικές από τις οποίες παρευρέθηκε η 96χρονη μονάρχης. Υπήρξε πολλή συζήτηση για το πώς ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο αδερφός του, πρίγκιπας Χάρι, παρευρέθηκαν στην εθνική λειτουργία της Ημέρας των Ευχαριστιών στις 3 Ιουνίου, με τις συζύγους τους, ενώ απέφευγαν ο ένας τον άλλον στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.

Video Url

 

Το αποκορύφωμα ήταν αναμφίβολα το Platinum Party στο Παλάτι στις 4 Ιουνίου, με μουσικές παραστάσεις από κορυφαία αστέρια της μουσικής, όπως η Diana Ross, ο Rod Stewart, οι Duran Duran και η Alicia Keys, που εμφανίστηκαν μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τη βασιλική κατοικία στο Λονδίνο. (Ο Έλτον Τζον, ο οποίος βρισκόταν εκτός χώρας για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, παρείχε μια προηχογραφημένη παράσταση.) Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε τρεις σκηνές που συνδέονται με μονοπάτια, μεταδόθηκε ζωντανά και προσέλκυσε το μεγαλύτερο κοινό της χρονιάς του BBC με 13,4 εκατομμύρια θεατές.

Video Url

 

Υπολογίζεται ότι 22.000 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων 10.000 που κατανεμήθηκαν σε ένα δημόσιο ψηφοδέλτιο και 7.500 εισιτήρια για βασικούς εργαζόμενους.

 

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url