Ken Kelly, έφτιαξε εξώφυλλα για Kiss, Rainbow, Manowar, πέθανε 76 ετών, ενώ έχουν πεθάνει και τα εξώφυλλα των δίσκων

Για όσους μεγάλωσαν κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, τα εξώφυλλα των δίσκων και οι φωτογραφίες των καλλιτεχνών έπαιζαν σημαντικό ρόλο. Πολλοί από αυτούς στόλιζαν τα δωμάτια των νέων, ενώ ακόμα κάνουν αναλύσεις για το τι εννοεί το κάθε εξώφυλλο σε ιστορικά άλμπουμ.

 

Τώρα με το streaming τα πάντα καλύπτονται από την οθόνη του υπολογιστή μας. ΚΖ

 

Ο Ken Kelly, ο καλλιτέχνης πίσω από τα κλασικά εξώφυλλα των άλμπουμ των Kiss  Destroyer και Love Gun, φέρεται να πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Πολλές πηγές επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Kelly, συμπεριλαμβανομένου του φίλου του Danny Stanton, προέδρου και ιδρυτή της Coallier Entertainment.

Γεννημένος στο Κονέκτικατ το 1946, ο Kelly ξεκίνησε αρχικά την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70, δουλεύοντας σε κόμικς και περιοδικά τρόμου για την Warren Publishing. Ήταν ο ντράμερ των Kiss, Peter Criss, που έβαλε τον καλλιτέχνη στο ραντάρ του συγκροτήματος.

 

«Πάντα πίστευα ότι ήταν ο Τζιν Σίμονς, αλλά η σύζυγος του Κρις είπε ότι αυτός διάβαζε το Eerie και το ανατριχιαστικό ενώ ο Τζιν και ο Πολ Στάνλεϊ διάβαζαν κόμικς της Marvel», σημείωσε ο Κέλι στο περιοδικό Print το 2018. «Έτσι θα έλεγα ότι ο Πίτερ Κρις ήταν βασικά υπεύθυνος που κατέληξα να είμαι ο τύπος του εξωφύλλου».

 

 

Οι Kiss στρατολόγησαν τον Kelly για να δημιουργήσουν το έργο τέχνης για το άλμπουμ τους του 1976 Destroyer. Του δόθηκε μια βασική ιδέα και του ζητήθηκε να παράγει μια εικόνα σε 30 ημέρες. Ευτυχώς, η εμπειρία του στη βιομηχανία των περιοδικών τον είχε προετοιμάσει για στενές προθεσμίες.

«Ο Γουόρεν εξέδιδε περιοδικά κάθε δύο εβδομάδες, οπότε η ανατροπή [για τα εξώφυλλα] έπρεπε να είναι πολύ γρήγορη», εξήγησε. «Έπρεπε να καταλήξεις σε ένα concept, να το ζωγραφίσεις, να το παραδώσεις και μετά πήγαινες στο επόμενο. Έτσι, όταν ήρθε οι Kiss, ήμουν έτοιμος».

 

Η δημοτικότητα του εξωφύλλου αυτού του άλμπουμ οδήγησε πολλούς περισσότερους rockers να επιστρατεύσουν τις υπηρεσίες του Kelly. Οι Rainbow έβαλαν τον Kelly να δημιουργήσει το έργο τέχνης για το Rising του 1976.  Οι Manowar χρησιμοποίησαν τον Kelly για έξι άλμπουμ μεταξύ 1987 και 2007. Οι Coheed και Cambria παρουσίασαν ένα αυθεντικό κομμάτι του Kelly στο LP τους το 2007, No World for Tomorrow. και ο Kelly συνεργάστηκε ξανά με τον πρώην κιθαρίστα των Kiss, Ace Frehley για το σόλο άλμπουμ του Space Invader το 2014.