Το κατιναριό του πλανήτη, οι Αμερικάνοι παρακολουθούν την Άμπερ Χέρντ και τον Τζώνυ Ντεπ πιο πολύ από την Ουκρανία

 

Έπειτα από την απόφαση των ενόρκων δικαστηρίου της Βιρτζίνια που έκριναν ότι η ηθοποιός Άμπερ Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, θα μπορούσε η ετυμηγορία να βοηθήσει τον διάσημο ηθοποιό να "αναστήσει" την φθίνουσα καριέρα του;

«Το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων», είπε περιχαρής ο Τζόνι Ντεπ μετά την ανακοίνωση της απόφασης και πρόσθεσε στα λατινικά “Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ” έπειτα από τα 15 εκατομμύρια δολάρια που του επιδίκασε ως αποζημίωση το δικαστήριο σε αντίθεση με μόλις δύο εκατομμύρια που επιδίκασε στην πρώην σύζυγό του, η οποία είχε απαντήσει με δική της αγωγή.

“Ελπίζω ότι η αναζήτησή μου για να ειπωθεί η αλήθεια θα έχει βοηθήσει και άλλους, άνδρες και γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση και όσους τους υποστηρίζουν, να μην παραιτούνται ποτέ”, σχολίασε ο ηθοποιός.

 
Για πάνω από έξι εβδομάδες το δικαστήριο στο Φέρφαξ άκουσε σοκαριστικές λεπτομέρειες σχετικά με τον θυελλώδη γάμο του ζευγαριού και το ατυχές τέλος του.

Σύμφωνα με το BBC, από δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι πολλοί Αμερικανοί ενδιαφέρονταν περισσότερο για το δικαστικό δράμα απ΄ό,τι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή για το ενδεχόμενο μιας ιστορικής απόφασης για τις αμβλώσεις από το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο.

Η κάλυψη της δίκης, η οποία μεταδιδόταν “ζωντανά” από την τηλεόραση, σημείωσε δισεκατομμύρια θεάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πολύκροτη δίκη κατέθεσαν ατζέντηδες του Χόλιγουντ, λογιστές και δικηγόροι, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν αν ο Ντεπ και η Χερντ ζημίωσαν ο ένας την καριέρα του άλλου.

Οι ένορκοι άκουσαν από την πλευρά του Ντεπ ότι εκείνος έχασε 22,5 εκατομμύρια δολάρια για την έκτη συνέχεια της ταινίας “Οι Πειρατές της Καραϊβικής” εξαιτίας των ισχυρισμών της Χερντ για κακοποίηση.

 
Αλλά η νομική ομάδα της Χερντ παρουσίασε μάρτυρες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το άστρο του Ντεπ είχε αρχίσει ήδη να δύει εξαιτίας της “αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς” του που περιελάμβανε κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ.

“Ο,τι ζημιά έγινε, έγινε και από εδώ και πέρα πιθανόν να ξεκινήσει μια διαδικασία επιστροφής σε κάποιου είδους κανονικότητα”, λέει ένας παραγωγός του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Ντεπ στο παρελθόν και ζήτησε να μην κατονομαστεί.