Sex Pistol και Clash αποδεικνύουν ότι το πανκ ακόμα 'μετράει'

Η επιρροή των Sex Pistols στο ροκ και το μέταλ παρουσιάζεται με δραματικό αποτέλεσμα αυτόν τον μήνα σε μια νέα περιορισμένη σειρά που απεικονίζει την άνοδο του συγκροτήματος.

Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να σκεφτούμε γιατί το πρωτοποριακό αγγλικό πανκ ροκ συγκρότημα εξακολουθεί να έχει σημασία.

Εξάλλου, οι Sex Pistols βοήθησαν στη γέννηση του εναλλακτικού ροκ ενώ ενσαρκώνουν το πανκ κίνημα του Ηνωμένου Βασιλείου της δεκαετίας του 1970. Και δεν επηρέασαν μόνο τη μουσική - οι Pistols διαμόρφωσαν επίσης έντονα τη μόδα με μια "πανκ" εμφάνιση που ήταν πάντα μέρος της απήχησής τους.

Αλλά η καριέρα τους ήταν σύντομη, τουλάχιστον η αρχική τους πορεία από το 1975 έως το 1978 ήταν, και κυκλοφόρησαν μόνο ένα στούντιο άλμπουμ. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια, το Never Mind the Bollocks του 1977, Here's the Sex Pistols, θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, όπως αποδεικνύεται στη μουσική κατάταξη σε λίστες που έκαναν Rolling Stone και Time.

Περιέχει τραγούδια των Sex Pistols όπως τα "Anarchy in the U.K.", "God Save the Queen" και "Holidays in the Sun". Για να μην αναφέρουμε άλλα όπως τα «Problems» και «Bodies». (Κάθε τραγούδι είναι ουσιαστικά ένα μπαμ, και αυτό είναι ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από 45 χρόνια.)

Οι Clash από την άλλη πλευρά, επιστρέφουν στο Αγγλικό τσαρτ με μία ειδική έκδοση του Combat Rock για τα 40 χρόνια, είναι ήδη μέσα στα 5 πρώτα.

Video Url

 

Video Url