10 εκατομμύρια θα τραγουδήσουν το Sweet Caroline για την Βασίλισσα της Αγγλίας

Το Αγγλικό έθνος ενθαρρύνεται να τραγουδήσει το κλασικό soft rock τραγούδι Sweet Caroline του Neil Diamond για να γιορτάσει το Platinum Jubilee της Βασίλισσας τον επόμενο μήνα.

Το τραγούδι επιλέχθηκε από τους ακροατές της Zoe Ball στο Radio 2 του BBC, στην εκπομπή Breakfast Show ως μια «ανυψωτική, χαρούμενη» μελωδία που όλοι μπορούν να τραγουδήσουν σε πάρτι στους δρόμους στις 5 Ιουνίου.

Ανακοινώνοντας την καμπάνια, η Ball περιέγραψε την 53χρονη επιτυχία ως «ένα τραγούδι της συντροφικότητας».

Ελπίζεται ότι 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα συμμετάσχουν στο σινγκαλόνγκ.

«Ελπίζουμε επίσης ότι πολλά γκρουπ και χορωδίες, σχολικά συγκροτήματα και μπάντες χάλκινων πνευστών θα μάθουν το τραγούδι και θα το ερμηνεύσουν επίσης», είπε η Μπαλ.

«Θέλουμε πραγματικά να ενθαρρύνουμε τη χώρα να ενωθεί».

Ο Diamond έγραψε την επιτυχία για τη δεύτερη σύζυγό του Marcia Murphey το 1969.

Ωστόσο, χρειαζόταν ένα τρισύλλαβο όνομα για να ταιριάζει στη μελωδία (το "Sweet Marcia" δεν λειτούργησε) και συμφώνησε με το όνομα Caroline αφού είδε μια φωτογραφία της κόρης του John F Kennedy, Caroline, σε ένα αμερικανικό περιοδικό.

Κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1971, έφτασε στο νούμερο 8 στα charts, πουλώντας περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Έκτοτε έχει γίνει βασικός ντίσκο γάμου και ένας απίθανος αθλητικός ύμνος, που υιοθετήθηκε από οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας και των Boston Red Sox.

Ο Diamond έγραψε την επιτυχία για τη δεύτερη σύζυγό του Marcia Murphey το 1969.

Ωστόσο, χρειαζόταν ένα τρισύλλαβο όνομα για να ταιριάζει στη μελωδία (το "Sweet Marcia" δεν λειτούργησε) και συμφώνησε με το όνομα Caroline αφού είδε μια φωτογραφία της κόρης του John F Kennedy, Caroline, σε ένα Αμερικανικό περιοδικό.

Κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1971, έφτασε στο νούμερο 8 στα charts, πουλώντας περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Έκτοτε έχει γίνει βασικό τραγούδι γάμου και ένας απίθανος αθλητικός ύμνος, που υιοθετήθηκε από οπαδούς  ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας και των Boston Red Sox.

 

Video Url