Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια και 11 χρόνια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Σε ισόβια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και 10 χρόνια για τη θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ. Η απόφαση με τις ποινές.
ΟΜπάμπης Αναγνωστόπουλος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ειδικότερα, τα ισόβια επιβλήθηκαν στον 34χρονο πιλότο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και τα 10 χρόνια κάθειρξη για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας της οικογένειας.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ειδικότερα, ο 34χρονος πιλότος είχε ζητήσει από τους δικαστές να λάβουν υπόψιν τους τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. Ειδικότερα, ο 34χρονος πιλότος, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και θανάτωσε και τη σκυλίτσα της οικογένειας, Ρόξυ, κηρύχθηκε ένοχος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι τέλεσε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ευρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,
θανάτωση ζώου,
ψευδή καταγγελία και
ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση.
«Του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών. Νομίζω ότι ήταν μία ιστορική δίκη. Η Καρολάιν έγινε σύμβολο. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επέτρεψε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να συνεχίσει την παραπλάνηση. Η Καρολάιν ψυχοραγούσε στα χέρια του για 402 δευτερόλεπτα» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής μετά την απόφαση για τα ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

 Οι ποινές στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
Όπως έγινε γνωστό, οι ποινές που επιβλήθηκαν στον 34χρονο πιλότο που σκότωσε τη σύζυγό του, θανάτωσε τη σκυλίτσα Ρόξυ, έδωσε ψευδή κατάθεση για τα όσα συνέβησαν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και προσπαθούσε για εβδομάδες να αποπροσανατολίσει τις αρχές, είναι οι ακόλουθες:

Ισόβια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς.
Ποινή κάθειρξης 10 ετών για τη θανάτωση ζώου.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε και την επιβολή χρηματικής ποινής 400 ημερήσιων μονάδων επί 50 ευρώ στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ήτοι 20.000 ευρώ.
Ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.
Ποινή φυλάκισης ενός έτους για την ψευδή καταγγελία.
​Μετά τη συγχώνευση οι τελικές ποινές, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο είναι τα ισόβια για την ανθρωποκτονία στα Γλυκά Νερά συν κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών. Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον 34χρονο πιλότο χρηματική ποινή, ύψους 21.000 ευρώ.

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Γιατί απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Η πρόταση από την εισαγγελέα

Για το σκεπτικό της απόφασης που αφορά την απόρριψη των ελαφρυντικών η πρόεδρος του δικαστηρίου γνωστοποίησε ότι ελήφθησαν υπόψιν τα κριτήρια που έθεσε ο Άρειος Πάγος για την αναγνώριση του προτέρου σύννομου βίου. Επιπλέον την απόφαση των δικαστών βάρυνε η στάση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να αγοράσει το οικόπεδο εξ ολοκλήρου στο όνομά του παρότι είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Καρολάιν Κράουτς, πράξη που δεν θεωρείται έντιμη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος στη δίκη.

Για την απόφαση να απορριφθεί και το δεύτερο ελαφρυντικό που αφορά τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, οι δικαστές έλαβαν υπόψιν ότι οι 37 ημέρες που ακολούθησαν το έγκλημα και οι 12 μήνες εγκλεισμού είναι πολύ λίγος χρόνος για να κριθεί η μετέπειτα καλή συμπεριφορά.

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις, προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα» είχε αναφέρει νωρίτερα από τη μεριά της η εισαγγελέας στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Και εξήγησε: «Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια "παραφωνία" στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;». «Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις, επειδή ήταν καλός με την οικογένειά του, την οποία στο τέλος εξόντωσε» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, η εισαγγελέας στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά σχολίασε: «Φαντάζομαι θα τηρεί τους κανόνες, αλλά δε μπορούμε να μιλήσουμε για μετέπειτα καλή συμπεριφορά σε μόλις 12 μήνες».

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Καταπέλτης η εισαγγελέας στην αγόρευσή της

«Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του» ανέφερε η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου στην αγόρευσή της, ζητώντας την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Όπως είπε, «όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Κάρολαιν, είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία».

«Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου είχε χρόνο να κάνει πίσω, βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου» ξεκαθάρισε η εισαγγελέας.

Και πρόσθεσε για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Με όλο τον σεβασμό στον κατηγορούμενο, όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν αν έχει επαφή με την πραγματικότητα, πώς το έχει μέσα στο κεφάλι του. Εγώ διατυπώνω τη σκέψη ότι ο φόνος έγινε διά ασήμαντη αφορμή. Καταλύει κατά τη γνώμη μου το εν βρασμώ ψυχής», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε δε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έχει την αίσθηση της συντριβής και  ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με δόλο να συγκαλύψει το έγκλημα.

«Δικαιοσύνη θα αποδοθεί για αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία, αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση στα θύματα που ζουν: Την κόρη και την μητέρα της Καρολάιν» ανέφερε επίσης η εισαγγελέας. Και χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο με «πολύ μεγάλο Εγώ», ο οποίος «έχει την ανάγκη να είναι ο κυρίαρχος των πραγμάτων και όλες οι ενέργειες στρέφονται γύρω από το εγώ του».

«Κατά τη διαδικασία της ωρίμανσής της η Καρολάιν εξέφρασε την ανάγκη να μεταβάλει τους όρους της ζωής της. Ίσως ο κατηγορούμενος να τη σκότωσε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιατί δεν μπορούσε να την ελέγξει. Εξιδανίκευσε τη ζωή τους και δεν είχε την ευελιξία να καταλάβει ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται» πρόσθεσε η εισαγγελέας στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Αναφερόμενη στο θύμα της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε πως από τα ημερολόγια της Καρολάιν Κράουτς διαφαίνεται «ένας άνθρωπος που προβληματίζεται και αναζητά την χαρά, τη ζωή. Είναι συγκλονιστικό ότι η Καρολάιν αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. «Ασφυκτιά. Όμως το τραγικό είναι ότι η Καρολάιν ήθελε να σώσει την οικογένεια της με κάθε τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, απ' όλη τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου πιλότου που ομολόγησε το έγκλημά του, «απουσιάζει το στοιχείο της συντριβής».

«Εχω μια εικόνα ανθρώπου με λεπτές συγκινησιακές αντιδράσεις, αλλά  όχι ενός ανθρώπου με συντριβή. Έχει επίγνωση της σκληρότητάς του… Θα περίμενα ο κατηγορούμενος να αναλάβει την ευθύνη όσων έγιναν και να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η τιμωρία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ξεφεύγει από τα όρια της ανθρώπινης δικαιοσύνης, προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τον Θεό από τον οποίο ζήτησε συγνώμη» είπε στο κλείσιμο της αγόρευσής της η εισαγγελέας στη δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Σημειώνεται ότι η απολογία του 34χρονου πιλότου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά κράτησε 10 ώρες.

Video Url