Ήμουνα 15 χρονών όταν τον πρωτοσυνάντησα σε ραδιοφωνικό στούντιο, ακροατής τής εκπομπής τού Γιώργου Οικονομίδη «Ιπτάμενοι δίσκοι». Ο Μίμης δεν συμμετείχε μόνο ως μουσικός, αλλά και ως συμπαρουσιαστής με το κουίζ τών 4 ερωτήσεων.
Εκείνη την ημέρα έπαιξα κι εγώ. Απάντησα σωστά και και κέρδισα 40 δραχμές. Ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε η φωνή μου στο ραδιόφωνο. Όταν το 1960 άρχισα πια να δουλεύω στο ΕΙΡ, τον Μίμη τον έβλεπα συχνά στα γραφεία τής Ρηγίλλης και σύντομα δέσαμε σαν φίλοι. . Θαύμαζα τα ταλέντα του που ήτανε ποικίλα και πολλά. Ήταν από τους πρώτους Έλληνες τζαζίστες, πιανίστας εξαιρετικός και ένας σπουδαίος μελωδίστας που έγραψε ολόκληρη αλυσίδα ωραίων τραγουδιών που αγαπήθηκαν και πάντα τραγουδιούνται.
Η φωνή του έσταζε μέλι. Η ευγένεια του παροιμιώδης. Θέατρο, κινηματογράφος, δισκογραφία, ραδιόφωνο, τηλεόραση, σε όλα έβαλε τη σφραγίδα του. Πάντα ανοιχτός στους νέους, βοήθησε πολλά νέα ταλέντα. Θυμίζω:. Ζωή Κουρούκλη, Τζένη Βάνου, Νάνα Μούσχουρη. Ο Γιάννης Πουλόπουλος και η Ρένα Κουμιώτη τού οφείλουν ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά δισκογραφικά best selle, τον «Δρόμο». Και ο Γιάννης Δαλιανίδης στη μουσική και τα τραγούδια τού Μίμη στήριξε τις δημοφιλείς μουσικοχορευτικές ταινίες του.
Εγώ όμως θα ήθελα τώρα να σταθώ σε μια άλλη ηχογράφηση που εγώ έχω ξεχωρίσει και αγαπήσει. 1960, Ραδιοθάλαμοι Ζαππείου. Aπό παλιότερή μου ανάρτησή «Πέρασε ήλιε» σε στίχους Κώστα Πρετεντέρη. Η Νάνα Μούσχουρη τραγουδάει, ο Μίμης Πλέσσας τη συνοδεύει στο πιάνο. Είναι απόσπασμα από εκπομπή που είχα αφιερώσει στη Νάνα Μούσχουρη στο Δεύτερο πρόγραμμα στο «Ράδιο Νοσταλγία».
Γιώργος Παπαστεφάνου