Αγγλόφωνα Ελληνικά συγκροτήματα στο πέρασμα τους άφησαν ατάραχα ακόμα και τα σπουργίτια

Πέφτω τυχαία μερικές φορές σε κείμενα διαφόρων εντύπων που αφορούν την Ελληνική μουσική και ειλικρινά προβληματίζομαι για το αν εγώ, ο Πετρίδης, Ο Παπαστεφάνου και άλλοι φίλοι είμαστε σε σε ένα διαφορετικό κόσμο και αδυνατούμε να καταλάβουμε το μεγαλείο που εκπέμπουν τα δεκάδες Αγγλόφωνα Ελληνικά συγκροτήματα τα οποία στο πέρασμα τους άφησαν ατάραχα ακόμα και τα σπουργίτια.

Όμως υπάρχουν άτομα που συγκρίνουν αυτά τα παιδιά που τα οδηγούν εδώ και χρόνια σε λάθος δρόμο με τα μεγάλα ξένα ονόματα ενώ είναι εντελώς αδιάφορα και χάνουν τον χρόνο τους.

Γιατί αυτά, άκουσα πριν από λίγο στο BBC το Λίγο Λίγο θα με συνηθίσεις με την Αθηναϊκή κομπανία, όχι με τον Μενιδιάτη και σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο δισεκατομμύριο πιθανότητα να παίξουν Ελληνικό Αγγλόφωνο από αυτά τα σύγχρονα, όχι βέβαια τους Aphrodite's Child ή τους Βαγγέλη ή Ντέμη και την Βίκυ και βέβαια την Μούσχουρη.

Το κακό είχα αρχίσει στην δεκαετία του '80 και συνεχίσθηκε στην δεκαετία του ΄90 κάνοντας μεγάλη ζημιά στην πορεία της Ελληνικής μουσικής την οποία στην ουσία κατέστρεψαν