Γιώργος Παπαστεφάνου: Το παιδί που μπήκε μέσα - Σωτηρία Μπέλλου

Η αλήθεια είναι ότι, αν και έχω κρατήσει στο αρχείο μου σχεδόν όλες τις παλιές τηλεοπτικές μου εκπομπές, τις περισσότερες δεν τις είχα ξαναδεί εδώ και χρόνια.

Και θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ2 που τις έδειξε ξανά σε καθημερινές βραδυνές προβολές 8 με 9, θυμίζοντάς μου τις ευτυχισμένες μέρες, που η ΕΡΤ ήταν το σπίτι μου και δεν χόρταινα να δουλεύω, ερωτευμένος με το αντικείμενο και αθεράπευτα εργασιομανής, παίζοντας σε δύο ταμπλό ταυτόχρονα. Ραδιόφωνο απ’ τη μια και «Καλησπέρα κύριε Έντισον» στο Β’ Πρόγραμμα φιλική δική μου προσφορά και  απ’ την άλλη στην Τηλεόραση, πρώτος όροφος γραφείο 116.  Στην πόρτα γραμμένο το όνομά μου. Και από κάτω «Τμήμα ψυχαγωγικών εκπομπών». Από κει ξεκινούσαν πλήθος εσωτερικές παραγωγές. Και εγώ να πρέπει να υπογράφω, να συναντώ τους συνεργάτες, να απαντάω στα τηλέφωνα, να κάνω εύκολα τα δύσκολα, και να μοιράζομαι την έμπνευση και το κέφι μου με όσους ήθελαν μαζί μου να πετάξουν. Τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, συνθέτες, στιχουργοί, σκηνοθέτες, συνεργεία, μεγάλη η παρέα. Κάποιοι έχουν φύγει τώρα πια απ’ τη ζωή. Οι άλλοι μεγαλώσαμε, γεράσαμε. Μόνο οι εκπομπές μοιάζουν να μην γερνούν.

Αν βέβαια γίνανε με φαντασία, με μεράκι, με ψυχή, ίσως χωεία πολλά χρήματα, αλλά με πολύ ενθουσιασμό. Από εκείνες τις αξέχαστες για μένα Μουσικές βραδιές, ιδού ένα απόσπασμα. Η Σωτηρία Μπέλλου τραγουδά Γιώργο Μητσάκη και «Το παιδί που μπήκε μέσα». Φεβρουάριος 1976 και αρχή τής γόνιμης και πολύχρονης συνεργασίας μου με την Δάφνη Τζαφέρη. Φωτογραφία Λάκης Καλύβας, ηχοληψία Βαγγέλης Πατέλης, οργάνωση παραγωγής Κατερίνα Κατωτάκη.

Video Url

 

Γιώργος Παπαστεφάνου