Φίλιππος Πλιάτσικας μία από τις φωνές των Πυξ Λαξ

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι μουσικός, συνθέτης και στιχουργός. Είναι ο κύριος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Πυξ Λαξ, του οποίου αποτελεί και ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Μάνο Ξυδού και τον Μπάμπη Στόκα. Παράλληλα με το συγκρότημα ακολουθεί και προσωπική πορεία...Γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με τη μουσική από την ηλικία των 12 ετών. Από το 1989 ήταν ιδρυτικό μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος "Πυξ Λαξ" και μέχρι το 2004, όταν το συγκρότημα διαλύθηκε, έγραψε και τραγούδησε τραγούδια όπως, «Οι Παλιές Αγάπες Πάνε Στον Παράδεισο»,

Video Url

 

«Μοναξιά Μου Όλα», «Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις» και πολλά άλλα. Η σόλο σταδιοδρομία του από το 2004 είναι εξίσου εντυπωσιακή και τα άλμπουμ του συνεχίζουν να φτάνουν σε χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις. Μερικά από τα τραγούδια των άλμπουμ είναι: «Τι Δεν Έμαθε Ο Θεός», «Ταξιδεύοντας Με Άλλον Ήχο» (ηχογραφημένο από τη ζωντανή παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κλασική Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ), «Ένα Βροχερό Ταξί», «Ποιός Έχει Λόγο Στην Αγάπη», «Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα», «Πόλη Χιόνι» και πολλά άλλα.

 

Video Url

Στο μουσικό του ταξίδι συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως: οι R.E.M., ο Στινγκ, ο Έρικ Μπάρντον, ο Μαρκ Άλμοντ, ο Steve Wynn, ο Gordon Gano, οι Loop Guru, οι I Muvrini, η Χάρις Αλεξίου, οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, ο Διονύσης Τσακνής, ο Βασίλης Καζούλης, ο Βασίλης Καρράς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Μητροπάνος και πολλούς άλλους. Εμφανίστηκε σε πολλές συναυλίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και συνεχίζει να το κάνει. Το 2005 και το 2006, συνεργάστηκε με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Τσακνή σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η διετής συνεργασία ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη συναυλία, με τίτλο "25 χρόνια - Η ροκ μας", με προσκεκλημένους όλους τους σημαντικότερους τραγουδιστές της βιομηχανίας. Το καλοκαίρι του 2006, συμμετείχε σε οδικό φεστιβάλ με τίτλο «Όνειρο Ηλεκτρικής Νύχτας», όπου ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα με το Μανώλη Φάμελλο, τους Όναρ και το Θοδωρή Κοντάκο (Κύριος Κ.).

Video Url

Τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του "Υπασπιστής του Αυτοκράτορα" και πραγματοποιεί για λίγες μόνο εμφανίσεις την παράσταση " Μουσική για ένα βιβλίο" παρέα με τον Χάρη Μιχαηλίδη, τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη και την Ιωάννα Παπακωνσταντίνου.