Ο Γιώργος Παπαστεφάνου και ο Σταμάτης Κραουνάκης

Όταν τον γνώρισα πριν από σαράντα και βάλε χρόνια, ούτε φαρδιά πουκάμισα φορούσε, ούτε κόκκινα γιαλιά. Ήταν ένα χαριτωμένο αγόρι που ξεχείλιζε από χιούμορ, φαντασία και ταλέντο. Έτυχε τότε να διαφημίζω στο ραδιόφωνο τους πρώτους δίσκους του στην ΛΥΡΑ, «Το σπίτι τού Αγαμέμνονα» κι αμέσως μετά τα «Σκουριασμένα χείλη» με την Βίκυ Μοσχολιού.

Ο δρόμος για μια μεγάλη φιλία είχε ανοίξει και δεν θα αργούσαν να 'ρθούν και οι συνεργασίες μας, στην τηλεόραση κυρίως, αλλά και στο ραδιόφωνο, ακόμη και στο θέατρο σε εκείνη την αξέχαστη παράσταση στο Ηρώδειο για το μουσικό θέατρο κι «αυτά που κάψαν το σανίδι». Πάντα ο Σταμάτης Κραουνάκης, όπως και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, μού κάνανε όλα τα χατίρια. Γράφανε τζίνγλς ή και ολόκληρα τραγούδια για τις εκπομπές μου όταν τους το ζητούσα και είχανε μαζί μου πάντα ανοιχτή γραμμή.

 

Ο Σταμάτης μάλιστα δέχθηκε με χαρά να πρωταγωνιστήσει και σε μια από τις πιο αγαπημένες μου εκπομπές στη σειρά «Οι παλιοί μας φίλοι», παίζοντας τον εαυτό του στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με τον Κώστα Αυγέρη το 1987 για τον παλιό συνθέτη Λεό Ραπίτη. Τότε βγάλαμε και τις φωτογραφίες που σάς δείχνουμε.

Εκτός από τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που βλέπετε εδώ, στην εκπομπή συμμετείχαν επίσης η Μαίρη Χρονοπούλου, η Βίκυ Μοσχολιού, η Τάνια Τσανακλίδου, η Ελένη Δήμου, ο Φρέντυ Γερμανός, ο Μίμης Τραϊφόρος,  η Άννα Καλουτά.

Γιώργος Παπαστεφάνου