Ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ο Χατζιδάκις και ο Γιάννης Βογιατζής

Το 1959 πρωτοξεχώρισε, όταν πήρε το τρίτο βραβείο στο πρώτο Φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού που είχε οργανώσει τότε στην Αθήνα το ΕΙΡ. «Εσένα» λεγόταν το τραγούδι και το είχε γράψει ο Γιάννης Σπάρτακος σε στίχους Αλέκου Λιδωρίκη.

Λίγους μήνες αργότερα με τον Γιάννη Βογιατζή θα γινόμουν πολύ φίλος, καθώς θα τον συναντούσα πια στα γραφεία τής Ρηγίλλης στο μουσικό τμήμα τής Ραδιοφωνίας, νεαρός παραγωγός εκπομπών τώρα εγώ, με την υπέροχη Κίττυ Σολομού προϊσταμένη και την Φραγκίσκη Καρόρη, φωτισμένη και ακούραστη δασκάλα.

Ο Γιαννάκης ερχόταν στα γραφεία μας συχνά γιατί τραγουδούσε συχνά με την Ελαφρά Ορχήστρα τού σταθμού. Και δεν ήταν δημοφιλής μόνο στους ακροατές, αλλά και σ’ όλους εμάς τού μουσικού, που τον ζούσαμε απλό, χωρίς βεντετιλίκια, πάντα γελαστό, πάντα κεφάτο και καλαμπουρτζή. Εκείνη την εποχή, λόγω τής φιλίας του με το γενικό διευθυντή Πύρρο Σπυρομήλιο και την Κίττυ Σολομού, ο Μάνος Χατζιδάκις είχε πρόθυμα δεχθεί να ηχογραφήσει εκπομπές και να κάνει συναυλίες με την ορχήστρα τού ΕΙΡ. Αγαπημένη του ερμηνεύτρια, φυσικά η Νάνα Μούσχουρη. Και αντρικές φωνές, ο Γιώργος Μούτσιος και ο Γιάννης Βογιατζής. Με μια από εκείνες λοιπόν τις ηχογραφήσεις θα ήθελα να αποχαιρετήσουμε κι εμείς τον Γιάννη Βογιατζή, που έφυγε στα 89 του στις 15 αυτού τού Μάη. Πίσω θα πάμε, στο 1960. Σε συναυλίες και στους ραδιοθαλάμους τού Ζαππείου, ο Μάνος Χατζιδάκις διευθύνει και ο Γιάννης Βογιατζής τραγουδά «Για σένα την αγάπη μου», σε μουσική και ενορχήστρωση Χατζιδάκι και στίχους Νίκου Γκάτσου. 

Video Url

 

Γιώργος Παπαστεφάνου