Πρόβα νυφικού - Μαρινέλλα

Στίχοι-μουσική:Βασίλης Δημητρίου | Από τον 6ο προσωπικό δίσκο του μουσικοσυνθέτη Βασίλη Δημητρίου,με τίτλο "Η ΠΡΟΒΑ ΤΟΥ ΝΥΦΙΚΟΥ" (1995). Το θυμήθηκε ο Νίκος Μπούζας

Η πρόβα του νυφικού είναι ελληνική δραματική τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ντόρας Γιαννακοπούλου και διηγείται τη δραματική ιστορία μιας αστικής οικογένειας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 στις 6 Οκτωβρίου 1995 και ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου 1996, σε 25 επεισόδια, διάρκειας 45 λεπτών.

Η Αγγελικούλα Δελλή, λίγο πριν το γάμο με τον Απόστολο Πετρόπουλο, μαθαίνει μέσω ενός ανώνυμου γράμματος ότι ο μέλλων σύζυγός της την απατά. Ο θείος Οδυσσέας ζητά από τον οικογενειακό φίλο και αστυνομικό Πέτρο Μανιά να ερευνήσει την υπόθεση. Ο Πέτρος ανακαλύπτει πως ο Απόστολος απατά την Αγγελική, όμως αποφασίζει να μην της αποκαλύψει την αλήθεια για να μην την στεναχωρήσει. Έτσι εκείνη παντρεύεται τον Απόστολο, χωρίς να γνωρίζει το ποιόν του. Όμως πολύ σύντομα ο Πέτρος ερωτεύεται την Αγγελική και μετανιώνει για το ψέμα του.

Παραγωγή: Γιάννης Κουτσομύτης
Σενάριο: Βαγγέλης Γκούφας
Σκηνοθεσία: Κώστας Κουτσομύτης
Φωτογραφία: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Ηθοποιοί
Γρηγόρης Βαλτινός (Πέτρος Μανιάς)
Αλεξανδριανή Σικελιανού (Αγγελική)
Πέγκυ Τρικαλιώτη (Ρηνούλα)
Φίλιππος Σοφιανός (Απόστολος Πετρόπουλος)
Άντζελα Γκερέκου (Όλγα)
Άγγελος Αντωνόπουλος (Οδυσσέας)
Έφη Ροδίτη (Αθηνά Δελλή)
Πέμυ Ζούνη (Ματίνα)
Νίκος Γεωργάκης (Γιώργος)
Νίκος Ψαρράς (Αλέξανδρος)
Αλέκα Παΐζη (Γιαγιά)
Ανδρέας Βουτσινάς (Ορέστης)
Δημήτρης Τζουμάκης (Χριστόδουλος)
Τζίνη Παπαδοπούλου (Ευανθούλα)
Δημήτρης Ζακυνθινός (Ιακωβίδης)
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Λάμπρος)
Ζωζώ Ζάρπα (Καλλιόπη)
Αλεξάνδρα Παυλίδου (Ρένα)

 

Video Url