Ο Γιώργος Παπαστεφάνου για το Δεν λες κουβέντα - Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη

Ξεκίνησε με βαρύ πυροβολικό για συνεργάτες. Νίκο Γκάτσο, Μάνο Ελευθερίου για τους στίχους, Mπιθικώτση, Μοσχολιού, Σταμάτη Κόκοτα για την ερμηνεία.

Στον «Άγιο Φεβρουάριο» είχε τον Δημήτρη Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα. Και σε τρείς από τις πιο ξεχωριστές νέες φωνές, Μητσιά, Γαλάνη. Πρωτοψάλτη, εκείνος είχε δώσει τις πρώτες σημαντικές επιτυχίες τους. Όμως από μια στιγμή και ύστερα, ο συνθέτης Δήμος Μούτσης αποφάσισε να γράφει ο ίδιος και τους στίχους στα τραγούδια του και να τα ερμηνεύει ο ίδιος με την ωραία του φωνή. Ένας από τους τελευταίους στιχουργούς που συνεργάστηκε, ήταν στο «Φράγμα» τού 1981 ο Κώστας Τριπολίτης.

Από δω ξεκίνησε και το περίφημο «Δεν λες κουβέντα» που το τραγούδησαν μαζί ο Δήμος Μούτσης και η Σωτηρία Μπέλλου. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η μεγάλη Σωτηρία ξέφευγε για λίγο απ’ τα δικά της τα ρεμπέτικα, για να βάλει σφραγίδα και στο έντεχνο. Ήδη με την φροντίδα τού Αλέκου Πατσιφά, είχε ηχογραφήσει στη ΛΥΡΑ Αργύρη Κουνάδη, Βασίλη Δημητρίου, Διονύση Σαββόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο, είχε τραγουδήσει στο θέατρο τού Λυκαβηττού  Σταύρο Ξαρχάκο, και αργότερα θα ηχογραφούσε και τον «Άι Λαό» τών Δημήτρη Λάγιου-Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Στο θέατρο τού Λυκαβηττού προτείνω να ξαναγυρίσουμε και τώρα για να παρακολουθήσουμε από τη ζωντανή μετάδοση που είχαμε κάνει τότε για την ΕΡΤ, το «Δεν λες κουβέντα» όπως το είχαν τραγουδήσει μαζί με τον συνθέτη,  ο Μανώλης Μητσιάς και η Δήμητρα Γαλάνη στην συναυλία που είχε δώσει στο αγαπημένο εκείνο θέατρο ο Δήμος Μούτσης το 1983. Στην ορχήστρα έπαιζε βιολί η Ευανθία Ρεμπούτσικα, εγώ είχα αναλάβει τότε την ζωντανή  μετάδοση, η Δάφνη Τζαφέρη την τηλεσκηνοθεσία.

Video Url

 

Γιώργος Παπαστεφάνου