Η Νάνα Μούσχουρη έγινε 89 ετών και δεν έχει πάρει από τους Έλληνες αυτό που της αξίζει

Χθες είδα μπροστά μου τυχαία την ανάρτηση που είχαμε κάνει για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου γράφοντας ότι σαν λαός δεν του είχαμε απονείμει τα εύσημα που άξιζε για την προσφορά του, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, αυτόματα έκανα την συνειρμό να ξεκινήσω το ίδιο για την Νάνα Μούσχουρη η οποία επίσης έχει τεράστια απήχηση σε όλο τον πλανήτη και έχει προβάλλει σημαντικά την χώρα μας.

Πιστεύω ότι λίγοι είναι αυτοί που αξιολογούν στην σωστή βάση την καλλιτεχνική της προσφορά και την μπερδεύουν με την πολιτική, κάποιος μου είπε, μα αυτή δεν μίλησε υπέρ των μνημονίων; δηλαδή για να ξέρουμε υπάρχει πολιτικός από τα 3 μεγάλα κόμματα, που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 75% του Ελληνικού λαού που δεν έχει ψηφίσει υπέρ των μνημονίων; Ωραία είναι να σε δανείζουν, να χρωστάς και να στα χαρίζουν, αλλά αυτά μας τελείωσαν, κουραστήκαμε από τα παραμύθια, η πραγματικότητα είναι σκληρή, όσο και αν δεν μας αρέσει. 

 

Σήμερα είδα αυτό το βίντεο που μου έστειλε φίλος με την εμφάνιση της στο σώου του Danny Kaye μαζί με τον Harry Belafonte, από την σελίδα της Αντζελας Γκερέκου.

 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την Νάνα με την πολιτική, όμως όποιες και να είναι οι πολιτικές της θέσεις, αυτές δεν έχουν καμία επίπτωση στην καλλιτεχνική της καριέρα και δεν πρέπει να επηρεάζουν την κρίση μας γι' αυτήν, όσοι κρίνουν τους καλλιτέχνες με πολιτικά κριτήρια απλά δεν αγαπάνε την τέχνη, αλλά το κόμμα τους, τα κόμματα όμως είναι εφήμερα, η τέχνη και η μουσική αιώνια.

 

Δεν ξέρω πόσοι μπορούν να εκτιμήσουν το μέγεθος της προσφοράς της Νάνας στην Ελλάδα, αυτό το αηδόνη της μουσικής, έχει πάντως παγκόσμια απήχηση.

 

Επίσης αυτό το βίντεο δείχνει ότι η δύση δεν έχει εχθρικά συναισθήματα για τους ήχους της ανατολής, όπως πολλοί από τους συμπατριώτες μας που είναι εχθρικοί σε ήχους του λαϊκού μας τραγουδιού επειδή δεν έχουν δυτική, αν θέλετε μουσική απόχρωση.

Video Url

 

Video Url