Έλα Πάρε με-Χάρις Αλεξίου στον Γιώργο Παπαστεφάνου

Ο λόγος που στην αρχή κρυβόμουν κάτω από ψευδώνυμο ήταν η ανασφάλειά μου. Δεν είχα πάρει πολύ στα σοβαρά τους στίχους που είχα γράψει και το ψευδώνυμο Γιώργος Στεφάνου πίστευα πως με κάλυπτε.

Βέβαια τα τραγούδια μου είχαν ήδη αρχίσει να ακούγονται. «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Μικρό ταξίδι στο γιαλό», «Κι αν σ’ αγαπώ δεν σ’ ορίζω», «Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες», εγώ όμως εξακολουθούσα να αμφιβάλλω αν αξίζουν. Ούτε όταν πούλησε πάνω από 100.000 δίσκους η «Ανάμνηση» με τη φωνή τού Τόνυ Πινέλλι και την ωραία μελωδία τού Ευάγγελου Πιτσιλαδή, ούτε μετά, όταν γνώρισαν πανελλήνια επιτυχία «Τού Προφήτη Ηλία τα σοκάκια» με μουσική τού Δήμου Μούτση και με τον Σταμάτη Κόκοτα ερμηνευτή, ούτε και τότε έπαψα να κρύβομαι.

Ώσπου ήρθαν τα «Κορίτσια στον ήλιο» και η συνεργασία μου με τον Σταύρο Ξαρχάκο και άρχισα πια να το βλέπω λίγο αλλιώς. Αλλά και πάλι, για κάποια μεταγλωττισμένα ξένα σουξέ που ηχογραφήθηκαν γύρω στο ‘70 από την Μusic Box, το Γ. Στεφάνου παρέμεινε σε ισχύ. Τα λέω τώρα όλα αυτά, γιατί και στο τραγούδι που θα μάς πει η Χάρις Αλεξίου, ο συνθέτης κρύβεται επίσης με ψευδώνυμο. Εκείνος όμως για άλλους λόγους. Στα μέσα τής δεκαετίας τού ‘70, ο Δήμος Μούτσης, μετά το μικρό ωραίο διάλειμμα στην εταιρία Πόλυγκραμ, θα ξαναγύρναγε στην ΕΜΙΑΛ, όπου είχε δώσει τα πρώτα σπουδαία του τραγούδια, που τον έκαναν γνωστό και τον επέβαλαν σαν μία καινούρια δύναμη στην ελληνική δισκογραφία.

Τότε, για τον δεύτερο μεγάλο προσωπικό της δίσκο «Αλεξίου 2», η Χαρούλα είχε διαλέξει για να πει και τρία δικά του τραγούδια, μόνο που εκείνη ανήκε σε άλλη εταιρία. Έτσι στα τραγούδια που θα κυκλοφορούσαν απ’ την ΜΙΝΩΣ, ο Δήμος Μούτσης υπογράφει με το όνομα τού αδελφού τής Χαρούλας, τού τραγουδιστή Γιώργου Σαρρή. Και στα τρία, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είχε γράψει τους στίχους, αυτός βέβαια με φαρδύ πλατύ το όνομά του. «Έλα πάρε με» είναι το τραγούδι που διαλέγω.

Έτσι όπως το τραγούδησε με πλέι-μπακ η Χάρις Αλεξίου την άνοιξη τού 1976, για το πρώτο τηλεοπτικό πορτρέτο της στη Μουσική βραδιά που τής είχα αφιερώσει. Στην οργάνωση τής παραγωγής η Κατερίνα Κατωτάκη, σκηνοθέτης ο Σταμάτης Χονδρογιάννης.

 

Video Url

 

Γιώργος Παπαστεφάνου