Ο Λεξ έδειξε την δύναμη που έχει το ραπ και στην Ελλάδα

Καιρό είχαν τα Ελληνικά ΜΜΕ να ασχοληθούν με την μουσική και ένα θέμα που δεν είχε σχέση με κάποια απώλεια γνωστού καλλιτέχνη.

 

Σταθερά οι καλλιτέχνες του Ελληνικού Χιπ χοπ, αυξάνουν τους φίλους τους και την επιρροή τους στην Ελληνική μουσική, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη.

Για δεύτερη φορά, μέσα σε ένα μήνα, το χιπ χοπ απασχολεί τα ΜΜΕ, ευτυχώς αυτή τη φορά για μία θετική εμφάνιση και όχι γι' αυτά που συνέβησαν στα ετήσια βραβεία μουσικά βραβεία που πάντα ήταν βραβεία 'χαβαλέ'  

 

Η όλη κατάσταση θυμίζει αυτήν με το Ελληνικό ροκ στην δεκαετία του ΄90 που δεν είχε όμως εξαργυρωθεί σε συναυλιακό επίπεδο, συγκροτήματα όπως οι Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά έπαιζαν στην καλύτερη περίπτωση σε χώρους όπως τα διάφορα δημοτικά θέατρα που είναι διασκορπισμένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η σύγχρονη γενιά των ράπερς, έχει πάρει αρκετά στοιχεία από την αφηγηματική ερμηνεία των Παύλου Παυλίδη και Γιάννη Αγγελάκα.

 

Ανύπαρκτη ήταν τότε, όπως και σήμερα για το χιπ χοπ, η ραδιοφωνική τους παρουσία, εκτός από λίγες ίσως εξαιρέσεις από μικρότερης εμβέλειας σταθμούς. Το Ελληνικό ραδιόφωνο είναι σε μόνιμο λήθαργο και δεν ξυπνάει με τίποτα.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url