ΛΕΞ, τάραξε τα νερά της ραπ; Ναι , αλλά μην τα ταράξει πολύ τα νερά γιατί θα αρχίσουν να βγαίνουν μπουρμπουλήθρες

Ναι , αλλά μην τα ταράξει πολύ τα νερά γιατί θα αρχίσουν να βγαίνουν μπουρμπουλήθρες και θα κλέψουν το ενδιαφέρον τού ακροατή .

Δεν υπάρχει σωτηρία , η Ελληνική μουσική με ευλυγισία τσιμεντόλιθου έχει παραμείνει αμετάβλητη γύρω στα 20-25 χρόνια . Το ράπ λέει τα ίδια που έλεγε το 1993 , ο Ξανθόπουλος και η Βούρτση σε Low bap , το έντεχνο ξεψύχησε κάπου στο 2002 και διέβη τον αιώνα για λίγο μόνο , χάρη στον Παπακωνσταντίνου . Παράλληλα υπάρχει και ένα είδος με ξεχασμένη γιαγιά το λαικότροπο και walking dead μάνα τα σουξέ πίστας των αρχών ́90 τύπου Φοίβου , Καρβέλα κλπ . Αυτό το τελευταίο έχω την εντύπωση ότι έχει μεγαλύτερη απήχηση στην ̈νεολαία ̈ από τα δύο προηγούμενα αλλά στερείται ποιοτικού μανδύα γιατί είναι φανερή η καταγωγή του και είναι προκλητικά απολίτικο . Από την άλλη το ραπ και το έντεχνο , ή σωστότερα οι φορείς τους θεωρούν εαυτόν κάτοχο και κήρυκα ορθότητας κάθε είδους έχοντας κατά περίπτωση ένα ήδη ζυμωμένο κομματικά κοινό που τούς αποδέχεται κυρίως για αυτό που πολιτικά είναι και όχι για την τρέχουσα μουσική τους αξία .

Η Ελληνική μουσική δεν είναι σε θέση να ταράξει οτιδήποτε , πρέπει να υπάρχεις για να ενεργείς , η Ελληνική μουσική απλά δεν υπάρχει .

 

neverwill

 

 

Video Url