Ο Φοίβος Δεληβοριάς προσπαθεί να ισορροπήσει το χθες με το σήμερα

Αν δεν λάβουμε υπ' όψιν το άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Φοίβος το 1989 σε ηλικία 16 ετών, ουσιαστικά έχει πίσω του 27 χρόνια καριέρας από το 1995 που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τραγούδια που μας παρουσίασαν  το ύφος ερμηνείας που ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια καταφέρνει να προκαλούν ενδιαφέρον οι δίσκοι του κάτι που δεν είναι βέβαια εύκολο για κανένα καλλιτέχνη, εκτός ίσως ελάχιστων σούπερ σταρ.

Στο τελευταίο του άλμπουμ συνεχίζει την αναζήτηση σε πρόσωπα και τοποθεσίες, όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα άλμπουμ του ξετυλίγοντας τις εμπειρίες του από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ  των κυκλοφοριών των δίσκων του.

Το Anime στην αγγλική γλώσσα, ωστόσο, και ευρύτερα στη δυτική κουλτούρα "Άνιμέ" ονομάζονται τα κινούμενα σχέδια που παράγονται στην Ιαπωνία με την ξεχωριστή και ιδιαίτερη αισθητική τους. Η λέξη αποτελεί συντόμευση της Αγγλικής λέξης animation η οποία στα ιαπωνικά προφέρεται ως "animeeshon

Ο τρόπος που γράφει τα τραγούδια του παραμένει ο ίδιος, στην θεματολογία όμως, ΄ίσως ασυναίσθητα προσπαθεί να ενσωματώσει την φιλοσοφία αυτών που τον στηρίζουν για τις πολιτικές επιλογές του.

Τα χρόνια περνάνε και πρότυπα του όπως ο Σαββόπουλος σήμερα δεν είναι αποδεκτά από το σύνολο αυτών που τον στήριζαν, το ίδιο θα συμβεί και με τον κάθε καλλιτέχνη στον οποίο ο χρόνος μοιραία αφήνει τα σημάδια του.

Παραμένω θαυμαστής του αναγνωρίζοντας το σημαντικό ταλέντο του και εκτιμώ το έργο του στο πέρασμα του χρόνου, ακούω με ενδιαφέρον όλους του τους δίσκους, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο με πολλούς από τους τραγουδοποιούς μας.

Θα έλεγα ψέματα αν έγραφα ότι δεν με ενόχλησε η προκλητική χρήση συγκεκριμένης λέξης στην Άγρια Ορχιδέα με προφανή σκοπό να προσελκύσει τους πιτσιρικάδες, όμως δεν πιστεύω ότι οι πιτσιρικάδες θα μπουν στο τριπ να τον ακούσουν μόνο γι' αυτήν την αναφορά, έχουν τους δικούς τους, μάλλον ανώνυμους ήρωες από τον χώρο της τραπ που ξέρουν να χρησιμοποιούν καλύτερα λέξεις που προκαλούν.

Να ακούσετε και να αποκτήσετε, αν μπορείτε τον δίσκο του Φοίβου, το καλό Ελληνικό τραγούδι πρέπει να παραμείνει ζωντανό.

Video Url