Πραγματικό βάλσαμο ο νέος δίσκος του Γιάννη Χαρούλη, Κολιμπρί

Ο Γιάννης Χαρούλης εδώ και χρόνια είναι από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες μας και οι συναυλίες του έχουν μεγάλη απήχηση βοηθώντας το Ελληνικό τραγούδι που όπως ο διεθνής χώρος έχει στραφεί σε μεγάλο βαθμό στα ακούσματα που έχουν συγγένεια με το Αμερικάνικο χιπ χοπ.

Ενώ είχε μία εντυπωσιακή αρχή και καλή συνέχεια, τα τελευταία του άλμπουμ δεν θα έλεγα ότι με είχαν ικανοποιήσει.

Άκουσα με περιέργεια το νέο άλμπουμ του Κολιμπρί που ήλθε αρκετά χρόνια μετά το προηγούμενο και μπορώ να πω ότι πραγματικά μου άφησε μία αίσθηση για το πώς πρέπει να είναι το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι που συμβαδίζει απόλυτα με τα διεθνή ακούσματα, ακουμπώντας παράλληλα στην Ελληνική ευαισθησία και παράδοση.

 

Για το άλμπουμ αυτό ο Χαρούλης, ο οποίος έχει γράψει την μουσική σε όλα σχεδόν τα τραγούδια, συνεργάσθηκε με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Παύλο Παυλίδη που του έγραψε ένα από τα τραγούδια, τον Στέλιο Σιγανό και την Ελένη Φωτάκη, στίχους σε ένα τραγούδι έγραψε και ο  Κωστής Φραγκούλης, ενώ στίχο έγραψε και ο ίδιος ο Χαρούλης σε 3 από τα τραγούδια του.    

Τελικά υπάρχει παρόν και μέλλον στην Ελληνική μουσική και αρκετοί αξιόλογοι καλλιτέχνες περιμένουν να τους δείξετε το ενδιαφέρον σας.

Εμείς πάντα αγαπάμε και παρακολουθούμε το τραγούδι μας, δυστυχώς όμως οι εταιρείες, οι διοργανωτές συναυλιών, και οι καλλιτέχνες κινούνται εδώ και δεκαετίες σε συγκεκριμένους χώρους προώθησης, κάτι που κάνει βέβαια και το Υπουργείο πολιτισμού, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά και εμείς από όλους αυτούς τους φορείς δεν έχουμε πάρει ούτε 1 ευρώ, θα μου πεις μήπως μας στέλνει ο κόσμος, τι να κάνουμε, με την μουσική μεγαλώσαμε και θα φτάσουμε στο τέλος, όπως λένε διάφοροι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Ακούστε τον δίσκο του Χαρούλη, θα περάσετε καλά.

Video Url

 

Video Url