Ο Πορτοκάλογλου με το Μουσικό Κουτί κατάφερε να δώσει σημάδια ζωής στο Ελληνικό τραγούδι

Ο Πορτοκάλογλου με το Μουσικό Κουτί κατάφερε να δώσει σημάδια ζωής στο Ελληνικό τραγούδι

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το Μουσικό Κουτί ήμασταν οι πρώτοι σε όλη την χώρα που αγκαλιάσαμε με εμπιστοσύνη την εκπομπή παρασύροντας όλους αυτούς που μας παρακολουθούν να της δώσουν σημασία και να αυξήσουν σημαντικά τους επισκέπτες που την παρακολουθούσαν.

Πέρυσι είχε μία εξαιρετική χρονιά και φέτος μία καταπληκτική αρχή με την παρουσία του Eric Burdon.

Η αλήθεια είναι ότι η συνέχεια δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, όμως εδώ και αρκετές εβδομάδες η εκπομπή έχει βρει πάλι τον ρυθμό της, οι καλεσμένοι είναι σχεδόν στο σύνολο τους εξαιρετικοί και ο κόσμος απολαμβάνει την Ελληνική μουσική στα καλύτερα της.

Θετική η πρωτοβουλία για την βοήθεια στην Ουκρανία η οποία περνάει δύσκολες στιγμές, οι αντιρρήσεις αυτών που γράφουν από εδώ και από εκεί ότι δεν έγινε το ίδιο για την Γιουγκοσλαβία, την Συρία, την Υεμένη την Παλαιστίνη και την Κύπρο είναι εκτός πραγματικότητας, όλες οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές και οι περισσότερες ήταν σε ένταση σε άλλες εποχές.

Η επίθεση που δέχεται μερικές φορές ο Πορτοκάλογλου από φίλους συγκεκριμένου κόμματος είναι άδικη και πληγώνει αφάνταστα το Ελληνικό τραγούδι και τον πολιτισμό μας ακόμα και αν δεχθούμε ότι προέρχεται από μεμονωμένα άτομα.

Οι ίδιοι βέβαια κατά καιρούς έχουν επιτεθεί στους πάντες και κάθε λίγο βάζουν στην λίστα τους και έναν καινούργιο.

Γι' αυτούς όποιος δεν προσχωρεί στο σύνθημα γ... ο Μητσοτάκης είναι προδότης και φασίστας. και γίνονται αυτόματα δικοί τους Προσέξτε δεν ζητάνε να μιλήσει κάποιος καλλιτέχνης υπέρ του κόμματος τους, αυτό το έχουν κάνει μόνο μερικοί που έχουν ενεργό ρόλο στα κομματικά, οι υπόλοιποι πετάνε κάπου κάπου ένα ' ο Τσε Γκεβάρα' ή ο κόσμος πεινάει' συμπτωματικά βέβαια ο κόσμος πεινάει πιο πολύ όταν είναι στην εξουσία οι αντίπαλοι τους, όταν είναι αυτοί τα χρήματα τρέχουν από τα πατζάκια μας.

Η παρέμβαση της Γαλάνη ήταν εξαιρετική και είπε αυτά που λέμε εδώ και χρόνια, όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν όλοι, τόσο το καλύτερο για την χώρα, ό Ρασούλης συνήθως έγραφε σαν σοφός, είχε μελετήσει τους σοφούς,

Όλο νόμοι κι αστυνόμοι και σπανίως υπονόμοι
το κακό παραμονεύει και τη χώρα υπονομεύει

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει
μας διοικεί μας τυραννά μας γονατίζει μας χαλά
κι αυτή μας ανασταίνει

Κώστας Ζουγρής

.

Ο Σαββόπουλος, όπως πάντα λέει αυτά που θα έπρεπε να τα λένε όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως ηλικίας