Αρέσει στον Γ. Παπαστεφάνου το τραγούδι τίτλων από το σήριαλ «Η γη τής ελιάς»

Αρέσει στον Γ. Παπαστεφάνου το τραγούδι τίτλων από το σήριαλ «Η γη τής ελιάς»

Δεν θέλω να μοιάσω στον παππού μου που αναπολούσε τις καντάδες και τις οπερέτες που άκουγε στα νιάτα του, ούτε και μού αρέσει η λέξη νοσταλγία.

Δεν γίνεται όμως και να μην θυμάμαι τρυφερά την εποχή που είχα αρχίσει να δουλεύω στο ραδιόφωνο κα γύρω μου κυλούσε ένα τεράστιο ποτάμι με υπέροχα τραγούδια. Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Ξαρχάκος και Σπανός, Σαββόπουλος, Μούτσης, Λοΐζος, Κουγιουμτζής, τότε ανακαλύπταμε τα παραδοσιακά και τα ρεμπέτικα, τότε ζούσαμε στον πολιτισμό μία καινούρια, πολύ ωραία άνοιξη.

Όχι πως δεν συμβαίνουν πράγματα και σήμερα, ή πως δεν γράφονται και σήμερα όμορφα και ενδιαφέροντα τραγούδια. Μάλιστα, όποτε ακούω εγώ κάτι καινούριο δυνατό, μού αρέσει να το λέω. Έτσι ξεχώρισα την Φωτεινή Βελεσιώτου και τις «Μέλισσες» απ’ την αρχή, πριν απλωθεί η φήμη τους, και έτσι θέλω και τώρα να σταθώ στην Ασπασία Στρατηγού και «Τα ύστερα τού κόσμου». Το τραγούδι τίτλων από το επιτυχημένο σήριαλ τού Mega «Η γη τής ελιάς». Τής Βάνας Δημητρίου το σενάριο, τού Κύπριου Αντρέα Γεωργίου η σκηνοθεσία. Συνθέτης τού τραγουδιού και όλης τής μουσικής τής τηλεοπτικής αυτής σειράς ο Χρίστος Στυλιανού, που είχε γράψει τη μουσική και στο «Τατουάζ» και στις «Οκτώ λέξεις».

Η Ελένη Ζιώγα που έγραψε τους επίσης πολύ ωραίους στίχους, έχει τη δική της ιστορία. Κόρη τού συγγραφέα Βασίλη Ζιώγα, συγγραφέας και η ίδια και ηθοποιός, μάς έχει δώσει αρκετά τραγούδια ακόμη Κι όσο για την Ασπασία Στρατηγού, που την ακούμε εδώ να τραγουδάει, ξεκίνησε από το παραδοσιακό τραγούδι, συνεργάστηκε με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και με αρκετά πρώτα ονόματα, και είναι σίγουρα, πιστεύω, μία νέα δύναμη στο ελληνικό τραγούδι.