Η Δήμητρα Γαλάνη απαντά σε 4+5 ερωτήσεις

Δήμητρα Γαλάνη © Facebook

1. Τι θα συμβούλευες ένα έφηβο-η που θα ήθελε να ασχοληθεί με την μουσική σήμερα;

Να κάνει αυτό που αγαπά με πίστη και δύναμη, να δοκιμαστεί μέσα από αυτό και αν καταφέρει μ ετο ταλέντο του και την μοναδικότητα του να διακριθεί, ο δρόμος είναι ανοικτός. Αυτό που πρέπει να σκέφτεται πάντα είναι ότι η μουσική είναι ένας τρόπος να σώσουμε την ψυχή μας. Ο επαγγελματισμός όμως σε αυτή χρειάζεται και άλλα προσόντα, και άλλα χαρίσματα. Πάντως ο κόσμος είναι πάντα “έτοιμος” να δεχτεί κάποιον που θα αισθανθεί ότι έχει κάτι να του πει με την αλήθεια του και το ταλέντο του. Από εκεί και πέρα χρειάζεται πολύ δουλειά και ανοικτούς ορίζοντες σε ότι έχει να κάνει με τη μουσική αλλά και με κάθε άλλη μορφή τέχνης. Η καλλιέργεια είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για έναν δημιουργό ώστε να μπορέσει να έχει μια πορεία με διάρκεια. Αυτά σαν μια πρώτη συμβουλή.

 

2.Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν ή απαξιώνουν την μουσική;

Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν πολύ την μουσική εφ’ όσον αυτό που παράγεις με αυτές είναι Μουσική. Γιατί σημασία έχει η “πηγή” από όπου αναβλύζει η μουσική. Αν περιμένεις μόνο από τιςνέες τεχνολογίες να κάνεις μουσική είσαι χαμένος από χέρι….

 

3. Είναι ζωντανό το λαϊκό μας τραγούδι, κι αν ναι έχει μέλλον;

Το λαϊκό τραγούδι γενικότερα αλλά και ειδικότερα το λαϊκό μας τραγούδι είναι και θα είναι πάντα ζωντανό γιατί είναι πηγαίο και αυθεντικό. Έχουμε μεγάλο και πολύ σημαντικό παρελθόν στο λαϊκό μας τραγούδι οπότε έχουμε και εξαιρετικά ενδιαφέρον μέλλον αρκεί να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, σεβασμό και τόλμη.

 

4. Είναι ζωντανό το ροκ, κι αν ναι έχει μέλλον;

Το ροκ είναι και αυτό λαϊκή μουσική και τρόπος ζωής. Οπότε όπως είπα και πριν θα είναι πάντα ζωντανό γιατί ειναι αυθεντικό, πηγαίο  και πάντα παρόν.

 

5. άλμπουμ ή τραγούδια που είναι πάντα στις προτιμήσεις σου

-2ο κοντσερτο για πιανο του Rachmaninoff από τον Sviatoslav Richter

-Ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι

-Η Αχαριστη του Τσιτσάνη

-Το Dark Side of the Moon των Pink Floyd

-Η άρια Casta Diva απο τη Norma του Bellini με τη φωνή της Μαριας Κάλλας

....δεν μου φτάνουν μόνο πέντε :(

 

6. Ποιον εν ζωή σήμερα άνθρωπο στον πλανήτη μας θα ήθελες να γνωρίσεις;

Τον David Bowie

 

7. Η αγαπημένη σου ταινία;

Η πιο πρόσφατη που μου έρχεται τώρα στο μυαλό, που με συγκίνησε πολύ  και που θεωρώ ότι είναι μια συγκλονιστική καταγραφή της Αμερικής σήμερα. Το  Nebraska. Για μένα ένα βαθειά πολιτικό φιλμ

 

8. Αγαπημένη σου τοποθεσία στην Ελλάδα;

Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι βαθύς έρωτας για μένα. Λατρευω και λάτρεψα το Πήλιο

 

9. Αγαπημένο σου φρούτο;

Ω….!Όλα

 

 

https://www.popup.gr/

 
 
-->