Πέθανε ο Νίκος Μαϊντάς από τα μέλη που πέρασαν από τους Magic De Spell

Πέθανε ο Νίκος Μαϊντάς από τα μέλη που πέρασαν από τους Magic De Spell

Ο Νίκος Μαϊντάς προσχώρησε στο συγκρότημα των Magic De spell ως μπασίστας τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ στην πορεία πέρασε στην σύνθεση, τα πλήκτρα αλλά και στα φωνητικά

Ο Νίκος Μαϊντάς γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ σε νεαρή ηλικία, προσχώρησε στο συγκρότημα των Magic De spell ως μπασίστας τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ στην πορεία πέρασε στην σύνθεση, τα πλήκτρα αλλά και στα φωνητικά.

Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το “Εμένα Οι Φίλοι Μου” σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου από το βιβλίο της ”3 κλικ αριστερά”, με τραγουδιστή πλέον του συγκροτήματος τον Κώστα Βούλγαρη. Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο “Κόκκινο”.

Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη ”Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου. Το 2001 περιοδεύουν σε Ελλάδα και Κύπρο.

Την ίδια χρονιά αποχωρεί ο Άρης Ζαρακάς που προσχωρεί στους Active Member. Το 2002 η περιοδεία συνεχίζεται περιλαμβάνοντας και τη Γερμανία.

Το 2004 αποχωρεί ο Νίκος Μαϊντάς και στο συγκρότημα προσχωρούν από το 2003 ο Αντρέας Λυγερός κι ο Σταύροϛ Κωνσταντόπουλοϛ .

Το 2003, μεταξύ πολλών συναυλιών, εργάστηκε για τελευταία φορά με το συγκρότημα για την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου.

Τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Μαϊντάς, συνεργάστηκε με τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Μάνο Ξυδούς ως τραγουδιστής και πιανίστας και έχει πραγματοποιήσει μαζί τους πάνω από εξήντα συναυλίες.

Το 2007 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Σπασμένα Ρολόγια».

Τα ΝΕΑ..gr