Γιατί μ' αρέσει η Κατερίνα Κυρμιζή που παραμένει 'Παραμυθένια'

Γιατί μ' αρέσει η Κατερίνα Κυρμιζή που παραμένει 'Παραμυθένια'

Εγώ, ο Πετρίδης και οι κόρες μου, είμαστε από την πρώτη στιγμή φανατικοί φίλοι της Κατερίνας Κυρμιζή. Τα τραγούδια της πάντα, από μικρό κορίτσι έχουν μία φρεσκάδα που δεν υπάρχει εδώ και χρόνια στην Ελληνική μουσική αφού πολλές γυναικείες φωνές προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τραγουδώντας Αγγλικά, ενώ 'δεν το έχουν'. Αρέσουν όμως σε αρκετούς Έλληνες, κυρίως δημοσιογράφους που γράφουν για μουσική και συντηρείτε έτσι μια αρρωστημένη κατάσταση χωρίς μέλλον.

Η Κυρμιζή ποτέ δεν ήταν η φωνή που θα προωθούσαν, όχι επειδή δεν τους αρέσει, σχεδόν όλοι παραδέχονται την αξία της και είναι κρυφοί ή φανεροί θαυμαστές της.

Το θέμα είναι ότι αυτή η γυναίκα ποτέ από μικρή δεν ήθελε και δεν έχει ακολουθήσει τον δρόμο που επιλέγουν πολλές για να έχουν την εύνοια του συστήματος. Μην πάει απαραίτητα το μυαλό σας στο πονηρό, απλά η Κατερίνα ποτέ δεν είχε την στήριξη κάποιου συγκεκριμένου μουσικού χώρου όπου εμφανίζονται συνήθως οι καλλιτέχνες και προβάλλονται συνέχεια από τα ΜΜΕ, έχει βέβαια το κοινό της, αλλά για να παίξεις μαζί με τον τάδε μεσολαβούν πολλά, μάνατζερ κλπ που ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητες της γιατί ήθελε να τα κάνει μόνη της, όχι ότι δεν έχει τις ικανότητες, αλλά αυτές δεν φτάνουν, ούτε το να προσεγγίσει κάποιο κόμμα, αυτοί ξέρουν ποιον να προωθήσουν και τι θα τους δώσει.

Αυτά με αφορμή το νέο της βίντεο και το νέο της μίνι άλμπουμ, ακούστε το και θα καταλάβετε τι εννοώ, ίσως θα μου πει τι είναι αυτά που γράφεις, είσαι τρελός, ναι λίγο, άλλωστε όλοι το ξέρουν.

Κώστας Ζουγρής

Spotify |https://open.spotify.com/album/2KGGLD... Deezer |https://www.deezer.com/en/album/15825... Tidal |https://tidal.com/browse/album/147015608