Ούτε ο Απόστολος Καλδάρας, ούτε ο Πυθαγόρας είχαν ζήσει την Μικρασιατική Καταστροφή. Ο Απόστολος είχε γεννηθεί στα Τρίκαλα λίγους μόνο μήνες πριν συμβεί η τραγωδία και ο Πυθαγόρας που γεννήθηκε στο Αγρίνιο οκτώ χρόνια αργότερα, το 1930, δεν είχε δικές του εικόνες βέβαια, είχε όμως ακούσει τους γονείς του να μιλούν για το κακό. Εκείνοι είχαν γνωριστεί στη Σμύρνη.
Δασκάλα η μητέρα, ο πατέρας έφεδρος αξιωματικός, με καταγωγή από την Σάμο, γι’ αυτό βάφτισαν τον γιο τους Πυθαγόρα. Το 1972 λοιπόν, που συμπληρώνονταν 50 χρόνια από την θλιβερή επέτειο, ο Πυθαγόρας και ο Απόστολος Καλδάρας παρουσίασαν το δίσκο «Μικρά Ασία». Δίσκο ευπώλητο τής ΜΙΝΩΣ, που χάρισε στον Γιώργο Νταλάρα αρκετά τραγούδια-επιτυχίες και στην Χάρι Αλεξίου τα πρώτα της προσωπικά σουξέ.
Ένα απ’ αυτά, έχουμε τώρα εδώ. «Πήρε φωτιά το Κορδελιό».Τον Μάιο τού 1976, που γυρίσαμε με τον Σταμάτη Χονδρογιάννη το πρώτο μας τηλεοπτικό αφιέρωμα στην 25χρονη Χαρούλα, μ’ αυτό το τραγούδι ξεκινούσε η εκπομπή.
Θυμάμαι το γύρισμα σαν μια ωραία ημερήσια εκδρομή. Είχαμε πάει στα προσφυγικά τής Κοκκινιάς κι ήταν ακόμα η εποχή που όταν σε μια γειτονιά οι περίοικοι και οι περαστικοί βλέπανε συνεργείο τής τηλεόρασης, γινόταν διαδήλωση. Ο Λάκης Καλύβας ήταν υπεύθυνος για τη φωτογραφία, η Κατερίνα Κατωτάκη είχε φροντίσει τα τής παραγωγής, ο Γιάννης Κριαράκης το μοντάζ και η εκπομπή λεγόταν «Μουσική βραδιά».
Ήταν από τις πρώτες τής σειράς και την είχε δει όλη η Ελλάδα. Συμμετείχαν θαυμάσιοι μουσικοί, νεότεροι και παλιοί, αλλά και η θρυλική Ρόζα Εσκενάζυ, καθώς και ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, που συνόδευε στο πιάνο την Χαρούλα στο τραγούδι του «Λένγκω/Η Ελλάδα».