Το έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου ήταν πολύπλευρο, πρωτοποριακό και μοναδικό.

Το έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι  πολύπλευρο, πρωτοποριακό και μοναδικό.

Ο Παπαθανασίου δεν είναι άγνωστος στους Έλληνες, όσοι διαθέτουν ένα Α μουσικό γούστο τον ακούνε. Το "πρόβλημα" είναι στα περισσότερα Ελληνικά ΜΜΕ που τον αγνοούν για δεκαετίες. Και τον αγνοούν γιατί δεν είναι κομματόσκυλο, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι που έχτισαν ολόκληρες καριέρες με τις πλάτες των ΧΨ κομματικών κλαδικών.

Το μουσικό έργο του Παπαθανασίου είναι τεράστιο, πολύ πιο τεράστιο απ'αυτό που φαντάζονται οι όχι και τόσο τακτικοί ακροατές του, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του έργου του είναι (επίσημα) ακυκλοφόρητο.

Απ'το Jazz Group του Γιώργου Θεοδοσιάδη ως τους Forminx και τους Aphrodite's Child, απ'το soundtrack του "5000 Ψέματα" και του "Frenzy" μέχρι τις δουλειές στα ντοκιμαντέρ του Frederic Rossif, απ'τις ζωντανές τηλεοπτικές ψυχεδελικές εμφανίσεις του στη Γαλλική tv με τον ζωγράφο Georges Mathieu μέχρι τα Melody Show και Musiques Au Coeur, τις συνεργασίες του με τους Jacques Cousteau, Ridley Scott, Hugh Hudson, Roman Polanski, Giorgio Gomelsky και Oliver Stone, απ'τα έργα για θέατρο και μπαλέτο (Τρωάδες, Μήδεια, Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Frankenstein - The Modern Prometheus, The Beauty And The Beast κ.α) μέχρι τα soundtracks/αφιερώματα στους Picasso, Braque, Morandi, El Greco κ.α, και απ'το 12ωρο! ambient "The Tegos Tapes" (μουσική για το "Microneurosurgery With Video Tapes" του νευροχειρούργου Στέργιου Τέγου) μέχρι τις συνεργασίες με NASA και ESA, και πάρα πολλά ακόμα ενδιάμεσα, το έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι πραγματικά πολύπλευρο, πρωτοποριακό και μοναδικό.

Anduan Emerson

https://www.popup.gr/