Πατέρα κάτσε φρόνιμα, 1967, Λάμπρος Κωνσταντάρας

Γιώργος Ζαμπέτας (Πατέρα κάτσε φρόνιμα) Λάμπρος Κωνσταντάρας

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου του 1913 και έφυγε από κοντά μας στις 28 Ιουνίου του 1985.

Ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.

Ήταν αδελφός της Αλεξάνδρας (Σάσας) Κωνσταντοπούλου και της ηθοποιού Μήτσης Κωνσταντάρα, πατέρας του δημοσιογράφου, συγγραφέα και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κωνσταντάρα και παππούς της Παυλίνας Κωνσταντάρα και του δημοσιογράφου Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Από την ομώνυμη ταινία του 1967

Το Πατέρα κάτσε φρόνιμα ελληνική κωμική ταινία του 1967, σε παραγωγή Καραγιάννης-Καρατζόπουλος και σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με πρωταγωνιστές τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Αλέκο Τζανετάκο και Μίρκα Καλατζοπούλου. 

Ο Αντώνης Παπασταφίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι ένας ευκατάστατος κτηματίας που ζει στην επαρχία. Ο γιος του, Θωμάς (Αλέκος Τζανετάκος), ο οποίος σπουδάζει νομικά στην Αθήνα, διαμένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα με την οικονομική στήριξη του πατέρα του. Όμως, το τελευταίο διάστημα έχει αμελήσει τις σπουδές του και έχει παρασυρθεί από τη νυχτερινή ζωή.

Τα συχνά τηλεγραφήματα που στέλνει στον πατέρα του για να του ζητήσει χρήματα, βάζουν τον τελευταίο σε σκέψεις. Έτσι, ο Αντώνης αποφασίζει, με την παραίνεση της αδερφής του (Μήτση Κωνσταντάρα), να μεταβεί στην Αθήνα για να δει από κοντά την πρόοδο του γιου του. Όταν πληροφορείται από το πανεπιστήμιο ότι ο Θωμάς απουσιάζει από τη σχολή για μεγάλο διάστημα, εξοργίζεται και επιλέγει να παραμείνει στην Αθήνα, μέχρις ότου βεβαιωθεί ότι ο γιος του έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Όμως, κατά τη διαμονή του εκεί, συναντά τη Μπέτυ (Μίρκα Καλατζοπούλου), νεαρή φίλη του Θωμά. Εκείνη, με απώτερη φιλοδοξία να εξασφαλίσει χρήματα για να γίνει ηθοποιός, πλησιάζει τον Αντώνη με φαινομενικά ερωτική διάθεση και εκείνος ανταποκρίνεται. Αυτή η εξέλιξη αναστατώνει τον Περικλή (Αθηνόδωρο Προύσαλη), αδερφό της Μπέτυς, ο οποίος αναγκάζει τον Αντώνη να δώσει υπόσχεση γάμου.

Παρ' όλα αυτά, η Μπέτυ δεν αργεί να αλλάξει στάση απέναντι στον Αντώνη και του ανακοινώνει την απόφασή της να χωρίσουν. Μετά από αυτό, εκείνος δεν πτοείται και φλερτάρει με τη Τζούλια (Σάσα Καστούρα), μια άλλη νεαρή της παρέας.

Διανομή
Λάμπρος Κωνσταντάρας - Αντώνης Παπασταφίδας
Μίρκα Καλατζοπούλου - Μπέτυ Καραστεφάνου
Αλέκος Τζανετάκος - Θωμάς Παπασταφίδας
Γιώργος Μούτσιος - Τζίμης
Δέσποινα Στυλιανοπούλου - Δήμητρα Καραστεφάνου
Σάσα Καστούρα - Τζούλια
Βαγγέλης Πλοιός - Ντέμης
Αγγέλα Γιουράντη - Λίντα
Μήτση Κωνσταντάρα - Ευτέρπη Παπασταφίδα
Αθηνόδωρος Προύσαλης - Περικλής Καραστεφάνου
Σταύρος Ξενίδης - Λάζαρος
Νάσος Κεδράκας - Σωτήρης

 

 

Video Url

 

Video Url