Holiday-Scorpions με Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Λίγα λόγια για τον Klaus Meine των Scorpions...

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή σε ηλικία εννέα ετών σε μια τέντα μπροστά σε ένα κοινό πεντακοσίων ατόμων και τραγούδησε το τραγούδι Marina δύο φορές (με μουσική και ακαπέλα). Το ρεπερτόριό του αποτελούνταν μόνο από αυτό το τραγούδι.

Στα δεκαπέντε του, γοητεύτηκε από το ροκ εντ ρολ. Οι αγαπημένοι του εκείνη την εποχή ήταν ο Elvis Presley, οι The Beatles και οι The Rolling Stones.

Στα δεκαεπτά του, ο Κλάους εντάχθηκε για πρώτη φορά στο συγκρότημα Shamrocks του Αννόβερου, όπου τραγουδούσε και έπαιζε λίγη κιθάρα. Το 1968 το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Μάινε επιστρατεύτηκε στον γερμανικό στρατό για δεκαοκτώ μήνες.

Στη συνέχεια εντάχθηκε, αποκλειστικά ως τραγουδιστής, στο χαννοβεριανό συγκρότημα Copernicus, στο οποίο ο Μίκαελ Σένκερ έπαιζε σόλο κιθάρα.

Μαζί, οι δύο τους μεταπήδησαν στους Scorpions το 1969 και έκτοτε ο Μάινε, μαζί με τον Ρούντολφ Σένκερ, αποτέλεσε τον επικεφαλής των Scorpions. Έγραψε επίσης τους στίχους και συνέθεσε το πιο επιτυχημένο εμπορικά τραγούδι του συγκροτήματος: Wind of Change, το οποίο ήταν νούμερο ένα σε έντεκα ευρωπαϊκά charts το 1991. Το τραγούδι αυτό ήταν επίσης το πιο επιτυχημένο single παγκοσμίως την ίδια χρονιά.

Το 2009 στο Στάδιο Καραϊσκάκη...

 

https://www.popup.gr/