7η Χορωδιακή Συνάντηση στη Λαμία με χορωδίες από Λευκάδα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κοζάνη και Ιταλία!

7η Χορωδιακή Συνάντηση στη Λαμία με χορωδίες από Λευκάδα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κοζάνη και Ιταλία!

7η Χορωδιακή Συνάντηση στη Λαμία με χορωδίες από Λευκάδα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κοζάνη και Ιταλία! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από MAG24
Δεκ 3, 2018

Ο Σύλλογος Επτανησίων Φθιώτιδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαμιέων μας παρουσίασε το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, την πρώτη μέρα από την 7η Χορωδιακή Συνάντηση, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Χορωδίες από Εύβοια, Κοζάνη, Λευκάδα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Στυλίδα, Λαμία αλλά και από Ιταλία βρίσκονται στη Λαμία, για να συμμετάσχουν στην 7η Χορωδιακή Συνάντηση!

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό θέατρο και με οικοδεσπότη τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και την έναρξη της 7ης Συνάντησης κήρυξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδας Γρηγόρης Γαϊτάνης.

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ακούσαμε από τον Μ/Φ Όμιλο Ορφέας Λευκάδας, τη Μυρτιά, τις Νοσταλγίες, την Αυγή με τη δροσούλα και πολλά άλλα υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Τσίντζα.

Αμέσως μετά στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας ανέβηκαν από την Χορωδία Ορφέας Αγρινίου και μας τραγούδησαν μεταξύ άλλων τα Γιαρέμ, όμορφη πόλη, με την Ελλάδα Καραβοκύρη υπό τη διεύθυνση του Βαλεντίν Στεφάνωφ.

Σειρά είχε η μικτή χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» με την Ανέλια Στεφάνοβα στη διεύθυνση και ακούσαμε τα Κεμάλ του Χατζιδάκι, τον Ταξιδιώτη του Μούτση και πολλά άλλα.

Από την Κέρκυρα μας τραγούδησαν τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας «San Giacomo» υπό τη διεύθυνση του Antoniy Ivanov. Εδώ ακούστηκαν και solo τραγούδια από την Ελένη Σιμάτη και τον Σπύρο Δουκάκη. Εκπληκτική η απόδοση του O Sole mio!

Τελευταία χορωδία για την πρώτη μέρα ανέβηκε στη σκηνή η δική μας Ι.Κουντούρης. Ο Ιωάννης Σαράτσης διεύθυνε την πολυμελή χορωδία μας που τραγούδησε Το Χάραμα επήρα του Σολωμού, Μενεξέδες και Ζουμπούλια, Τα ήσυχα βράδια του Λάκη Παπαδόπουλου, Το Άγγιγμα Ψυχής του Χατζηνάσιου και ολοκλήρωσαν με την υπέροχη La Traviata του Verdi αποσπώντας έτσι το πιο θερμό χειροκρότημα