Δημήτρης Λάγιος: Πορτραίτο από την Μαλβίνα Κάραλη

Δημήτρης Λάγιος: Πορτραίτο από την Μαλβίνα Κάραλη

  Στην συγκεκριμένη εκπομπή της σειράς μουσικών εκπομπών με τη Μαλβίνα Κάραλη, φιλοξενείται ο συνθέτης Δημήτρης Λάγιος (γεν. 1952- θαν.1991), ο οποίος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μελοποίηση μεγάλων ποιητών.

Η εκπομπή επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πορτρέτο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου παρουσιάζοντας δείγματα από το έργο του ενώ περιλαμβάνει συνέντευξη του ίδιου. Ο Δημήτρης Λάγιος αυτοπροσδιορίζεται, αναφέρεται στα βιώματά του που τον προσδιόρισαν μουσικά και στην αγάπη του για την ελληνική μουσική παράδοση. Μιλάει για τους προβληματισμούς του καιρού του σε σχέση με τη μουσική και για την απήχηση της τέχνης στο ευρύ κοινό.

Παρουσιάζεται η τελευταία του δουλειά, τραγούδια ανέκδοτα που δεν έχουν δισκογραφηθεί, σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Λάγιου τα οποία ερμηνεύει ο ίδιος: «Μην την πιστεύεις την αγάπη», «Να κλαίς πάνω στη σάρκα μου», «Εκπέμπω SOS». Πρόκειται για τον κύκλο τραγουδιών «Ερωτική πρόβα στο θάνατο» μέρος του οποίου δισκογραφήθηκε μετά το θάνατό του το 1991.

Ακούγεται επίσης, σε ερμηνεία του ίδιου το τραγούδι «Ιδανικοί Αυτόχειρες» από την μελοποίηση ποιημάτων του Κ.Καρυωτάκη, το 1989, όπως και τα τραγούδια «Ο κούκος και το αηδόνι», στίχ. Μ.Μπουρμπούλη – μουσ. Δημ.Λάγιου και το «Αγαπάω και Αδιαφορώ» του Νικ. Άσιμου. Επίσης, ακούγονται οι φωνές της Μελίνας Μερκούρη και του Μάνου Λοΐζου.

Η εκπομπή προβλήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1989

Σκηνοθεσία: Μεγακλής Βιντιάδης

Έτος παραγωγής: 1989

 

 

Video Url

Γίνετε μέλος στην ομάδα μας

 

 
 
-->