Γαλάνη-Μητσιάς τραγουδούν Μούτση στον Γιώργο Παπαστεφάνου

Ήταν 1983, ήτανε μήνας Αύγουστος και το θέατρο του Λυκαβηττού γνώριζε ακόμα δόξες. Εκεί λοιπόν θα παρουσίαζε και ο Δήμος Μούτσης σε συναυλία τα τραγούδια του, όχι μόνο τα γνωστά κι αγαπημένα αλλά και τα καινούρια του, αν θυμάμαι καλά απ' το «Ενέχυρο». Μαζί του είχε δύο δημοφιλείς τραγουδιστές, τον Μανώλη Μητσιά και την Δήμητρα Γαλάνη, τους Λάου Λάου επίσης, που ήταν η ορχήστρα του, καθώς και μια ολοκαίνουρια φωνή, τη Ροζαλία. Στην ορχήστρα συμμετείχε παίζοντας βιολί και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, νεαρή κοπέλα ακόμη.

Με την Δάφνη Τζαφέρη είχαμε αναλάβει την ζωντανή μετάδοση απ' την ΕΡΤ και, ακολουθώντας την πάγια τακτική, θα έπρεπε να ετοιμάσουμε και ένα ένθετο, που θα κάλυπτε τηλεοπτικά την ώρα του διαλείμματος. Αυτά τα μικρά παραγεμίσματα, άλλοτε γίνονταν απ' ευθείας ζωντανά και άλλοτε ήτανε φτιαγμένα από πριν. Για τον Δήμο Μούτση θα ίσχυε το δεύτερο. Συμφωνήσαμε να τον συναντούσαμε στο σπίτι του πριν απ' τη συναυλία, να κάναμε στο σαλονάκι τη συνέντευξη και μετά, στο τελικό μονταρισμένο υλικό, να βάζαμε κι ένα ωραίο βιογραφικό. Εκείνη την εποχή ο Δήμος Μούτσης δεν έμενε πια στον Πειραιά, στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια, αλλά στους Αμπελόκηπους, στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν, λοιπόν, μαζί με το συνεργείο, φθάσαμε στο σπίτι του μάς υποδέχθηκε θερμά, φιλικός όπως συνήθως, με το ίδιο κέφι πάντα και με το χιούμορ του το αστείρευτο. Όμως δεν ήταν μόνος του. Γιατί είχαμε δώσει ραντεβού και στον Μανώλη και τη Δήμητρα. Ξέρετε. Στον Δήμο Μούτση, χρωστούσε ο Μητσιάς τα τραγούδια που τον κάνανε γνωστό, το ίδιο και η Γαλάνη. Μάλιστα, την Δήμητρα ο Δήμος την είχε ανακαλύψει, όπως και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη αργότερα. Να λοιπόν μια ωραία ιδέα. Αφού είναι και οι δύο εδώ κι αφού η Δήμητρα έχει μαζί της την κιθάρα, γιατί να μην ανταλλάξουν τραγούδια!

Δηλαδή, να τραγουδήσει η Δήμητρα «Στην Ελευσίνα μια φορά», πρώτη μεγάλη επιτυχία του Μητσιά και ο Μανώλης να τραγουδήσει «Κάποιο τρένο», από το δίσκο τού Δήμου Μούτση και του Νίκου Γκάτσου «Ένα χαμόγελο», που μάς είχε γνωρίσει την Γαλάνη. Ακριβώς ένα μέρος από αυτό βίντεο θα δείτε. Παραλείπουμε το βιογραφικό του Δήμου Μούτση και τις αναμνήσεις του Μανώλη και της Δήμητρας απ' το ξεκίνημά τους, και έχουμε Γαλάνη και Μητσιά του 1983, στο σπίτι του Δήμου Μούτση, μεσημέρι αυγουστιάτικο, μια μέρα πριν απ' τη συναυλία.