Τέλη Σεπτέμβρη 1983, Νταλάρας-Αλεξίου στο Ολυμπιακό στάδιο

Στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 3 Οκτωβρίου του 1983, ο Γιώργος Νταλάρας πραγματοποίησε δύο συναυλίες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (Ο.Α.Κ.Α.), συγκεντρώνοντας συνολικά 160.000 κόσμου, καθιστώντας τες ως τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ελληνικής μουσικής που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

“Η ελληνική μουσική εισέρχεται στο χώρο των μεγάλων σταδίων” σχολίασε το περιοδικό Rolling Stone, με αφορμή το ρεκόρ του Έλληνα τραγουδιστή. Στις συναυλίες συμμετείχε ο Γιάννης Πάριος, η Χαρούλα Αλεξίου και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Στην πρώτη συναυλία συμμετείχε και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ενώ από τις κερκίδες την παρακολούθησαν ο Βασίλης Τσιτσάνης και η Μελίνα Μερκούρη. Τα έσοδα της δεύτερης συναυλίας δόθηκαν -κυρίως- σε υποτροφίες φοιτητών.

“Φίλοι μου, δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω. Είναι απίστευτο! Συγχωρέστε με, είμαι πολύ συγκινημένος. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σας μιλήσω. Ήξερα πως έχω πολλούς φίλους, δεν φαντάστηκα ποτέ ότι είναι τόσοι πολλοί. Σας ευχαριστώ πολύ! Θα ΄θελα να σας αγκαλιάσω όλους αν γινόταν. Αυτό που με νοιάζει τώρα είναι να τραγουδήσω όσο μπορώ καλύτερα. Βοηθήστε με να τραγουδήσω, δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Ας μιλήσουν τα τραγούδια για μένα.”

Όπως ο Καζαντζίδης κι' ο Γιώργος είναι μοναδικός. Η ιστορία έχει καταγράψει την πορεία του που είναι και η δική μας ιστορία ζωής. 30 Σεπτέμβρη 1983 2 ανεπανάληπτες βραδιές 30/9, 3/10, με 160.000 κόσμο, Νταλάρας-Αλεξίου στο Ολυμπιακό στάδιο.