Classic Albums : Electric Light Orchestra - Discovery (1979) 

Η σαφής εμπορική στροφή των ELO

Το "Discovery" κυκλοφόρησε το 1979, μια χρονιά που τα παλιά classic rock συγκροτήματα προσπαθούσαν να μείνουν στην επικαιρότητα, με τον μουσικό χάρτη να έχει αλλάξει ελέω punk και disco. Ο Jeff Lynne, ηγέτης των ELO, δεν έμεινε απαθής και προσαρμόζοντας τον ήχο του γκρουπ έδωσε μια τεράστια ώθηση στην καριέρα τους. Ενσωματώνοντας disco και pop στοιχεία, κρατώντας φυσικά τον χαρακτήρα που διαμόρφωσαν στα προηγούμενα albums τους, δημιούργησε έναν πολύ καλό δίσκο, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές λοιδωρείται ως "Disco? Very!".

Αν κάτι μένει στο τέλος είναι σίγουρα τα τραγούδια. Και το Discovery περιέχει κάποια από τα πλέον κλασικά των Electric Light Orchestra, με τα οποία πολύς κόσμος τους άκουσε για πρώτη φορά, βουτώντας στη συνέχεια στο υπόλοιπο τους υλικό. Confusion, Dont Bring Me Down, Shine a Little Love και φυσικά το Last Train to London, ακούγονται με την ίδια ευχαρίστηση μέχρι σήμερα σε κάθε classic rock σταθμό που σέβεται τον εαυτό του. Η κρυστάλλινη παραγωγή, η disco διάθεση, ξαφνικά ένα ευρύτερο κοινό ασχολείται με τους ELO, βοηθώντας τους να φτάσουν στην κορυφή των charts του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το Discovery μπόλιασε το progressive rock των ELO με τα σύγχρονα pop στοιχεία, δίνοντας τους μια δημοφιλία η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα. Θυμηθείτε παρακάτω τον εξαιρετικό αυτό δίσκο του 1979 :