Duran Duran : Το θρυλικό ντεμπούτο solo album του Andy Taylor, κειμήλιο για κάθε δισκοθήκη

Μια σπουδαία ραδιοφωνική ανάμνηση από τον κιθαρίστα

Έφυγε από τους Duran Duran λίγο πριν την κυκλοφορία του 4ου album τους, Notorious του 1986. Θα κυκλοφορούσε το ντεμπούτο album του ένα χρόνο μετά, σε συνεργασία με τον Steve Jones των Sex Pistols. Είναι λογικό να αναρωτιέται ο κόσμος για τον ήχο ενός τέτοιου εγχειρήματος. Έναν ήχο ο οποίος τελικά δεν είχε καμία σχέση ούτε με Duran Duran ούτε με Sex Pistols. 

Ο Andy Taylor κυνήγησε τα "δύσκολα και ανεκτίμητα εύγε" κατά τον ποιητή, κυκλοφορώντας ένα σπουδαίο ντεμπούτο ανάμεσα στο AOR και το Hard Rock το οποίο τότε μεσουρανούσε. Μέσα στον ωκεανό από αντίστοιχα albums που έβγαιναν εκείνη την εποχή, το hit ή hits και το συνεχές ραδιοφωνικό airplay ήταν το ζητούμενο για όλους. O Taylor στάθηκε τυχερός και στα δύο. Ένα ομώνυμο κομμάτι στα χνάρια του Billy Idol, ένα εθιστικό τραγούδι όπως το Don't Let Me Die Young, ένας AOR ύμνος όπως το Broken Window. Πάνω από όλα, το καταιγιστικό I Might Lie που ανοίγει το δίσκο και το Nightrain που ίσως είναι το απόλυτο τραγούδι για νυχτερινή οδήγηση. Μια ακρόαση θα πείσει τον οποιοδήποτε περί αυτού.

Ήθελε πολύ ταλέντο και "guts" να καταφέρεις να ξεχωρίσεις πέρα από ένα γκρουπ όπως οι Duran Duran που τότε μεσουρανούσαν. Ο Andy Taylor είναι πολλά περισσότερα από τον κάποτε κιθαρίστα των προαναφερθέντων. Οι Thunder, το εξαιρετικό αυτό ροκ γκρουπ της Μ.Βρετανίας, πήραν το όνομα τους από αυτό τον δίσκο. Έτσι απλά.