Ill Communication-Beastie Boys (1994)

Το Ill Communication είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού χιπ χοπ συγκροτήματος Beastie Boys, που κυκλοφόρησε στις 31 Μαΐου 1994 από την Grand Royal και την Capitol Records.

Συμπαραγωγή από τους Beastie Boys και τον Mario Caldato, Jr., είναι από τις πιο ποικίλες κυκλοφορίες του συγκροτήματος, αντλώντας από hip hop, punk rock, jazz και funk, και συνεχίζει την τάση τους μακριά από το sampling και προς τα ζωντανά όργανα, που ξεκίνησε με την  προηγούμενη κυκλοφορία τους, Check Your Head (1992).

Περιλαμβάνει μουσικές συνεισφορές από τους Money Mark, Eric Bobo και Amery "AWOL" Smith, και φωνητικές συνεισφορές από τους Q-Tip και Biz Markie. Οι Beastie Boys επηρεάστηκαν από τα τζαζ ροκ άλμπουμ του Miles Davis, On the Corner (1972) και Agharta (1975) ενώ ηχογράφησαν το Ill Communication.

Έγινε το δεύτερο νούμερο ένα άλμπουμ του συγκροτήματος στο τσαρτ του Billboard 200 των ΗΠΑ και το δεύτερο άλμπουμ τους που πιστοποιήθηκε ως τριπλά πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA). Υποστηρίχτηκε από το σινγκλ "Sabotage", το οποίο συνοδευόταν από ένα μουσικό βίντεο που σκηνοθέτησε ο Spike Jonze που παρωδούσε αστυνομικές εκπομπές της δεκαετίας του 1970.

Video Url