Classic Albums : Rare Earth - One World (1971)

RARE EARTH

Ο δίσκος με το πιο ανεβαστικό τραγούδι όλων των εποχών.

Rare Earth Elements : Ένα σύνολο από 17 σχεδόν αδιάκριτα βαρέα μέταλλα, τα οποία βρίσκουν πλέον εφαρμογή στη βιομηχανία του γυαλιού, των μαγνητικών υλικών, καθώς επίσης και σε άλλες βιομηχανικές διεργασίες. Με το όνομα Rare Earth ωστόσο θριάμβευσε στα 70s ένα εξαιρετικό γκρουπ, το οποίο είχε βρει τη μαγική συνταγή για τον ιδανικό συνδυασμό του classic rock και της soul μουσικής. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η τεράστια Motown Records τους έβαλε στο δυναμικό της, με τους ίδιους να γίνονται στη συνέχεια το πιο επιτυχημένο συγκρότημα της εταιρείας, αποτελούμενο αποκλειστικά από λευκούς! Η αποθέωση έρχεται με την κυκλοφορία του τέταρτου album των Rare Earth. Και πιο συγκεκριμένα με ΤΟ τραγούδι.

Το "One World" συνεχίζει την πορεία των Rare Earth στο ποιοτικό υλικό, πορεία που βρήκε το πρώτο της μεγάλο milestone στο "Get Ready" album λίγα χρόνια πριν. Βάζοντας ισόποσες δόσεις rock, funk, blues, soul και R&B μουσικής, οι Rare Earth δημιουργούν ένα σύνολο τραγουδιών εθιστικό, ευκολοάκουστο και ταυτόχρονα τόσο προσεγμένο, ένα μίγμα το οποίο ξεκινάει με τον πλέον ιδανικό τρόπο, με μια εξαιρετική διασκευή στο What I'd say του Ray Charles. Έχουν δε το μαγικό ραβδί για να αποκτήσουν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, ένα από τα πλέον ανεβαστικά τραγούδια που ακούσατε ποτέ. Το I just want to celebrate γίνεται ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς, στα live γίνεται πανικός όταν αποδίδεται, ενώ η λίστα των καλλιτεχνών που το έχουν διασκευάσει ή δανειστεί μέρη του, έχει μέσα τους Metallica, Beck, NWA και άλλους.

 

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει μείνει κάποιο από τα αυθεντικά μέλη στο γκρουπ, οι Rare Earth υφίστανται μέχρι σήμερα, δίνοντας σποραδικά συναυλίες ανά τις ΗΠΑ. Η δισκογραφία αξίζει ενδελεχούς έρευνας από τους λάτρεις του ήχου εκείνης της εποχής, όσο για τη μεγαλύτερη τους επιτυχία, ήταν το εισαγωγικό θέμα των περσινών Grammy, σε μια απτή απόδειξη για την τεράστια σημασία του τραγουδιού

"One World" tracklist:
1 What'd I Say
2 If I Die
3 The Seed
4 I Just Want to Celebrate
5 Someone to Love
6 Any Man Can Be a Fool
7 The Road
8 Under God's Light

Video Url