Classic Albums : Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son (1988)

IRON MAIDEN SEVENTH SON
IRON MAIDEN - SEVENTH SON OF A SEVENTH SON

36 χρόνια από την κορυφή των κορυφών

Θεωρείται από την πλειοψηφία ως το καλύτερο album που κυκλοφόρησαν ποτέ οι Βρετανοί πρωτοπόροι. Είναι ένας progressive δίσκος σε μια εποχή που ο όρος δε χρησιμοποιούταν μαζικά, όπως μερικά χρόνια αργότερα. Βρίσκει το συγκρότημα στην καλύτερη του φόρμα, παικτά, συνθετικά, αλλά και στιχουργικά. Κλείνει σήμερα 36 γεμάτα χρόνια θριάμβου. Είναι το Seventh Son of a Seventh Son των Iron Maiden.

Ένα καταιγιστικό Moonchild για αρχή, συνοδευόμενο από το πανέμορφο και δυναμικό Infinite Dreams. Τα Can I Play With Madness και The Evil that Men Do, καταδικασμένα να γίνουν hits. Στο video clip του πρώτου δε, ο εκλιπών Graham Chapman των Monty Python σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις. Το ομώνυμο δαιδαλώδες έπος υποψήφιο για καλύτερο Maiden τραγούδι όλων των εποχών. Το πανέμορφο Prophecy που αποτελεί την κατάλληλη πάσα για το εξίσου καταιγιστικό Clairvoyant. Ώστε να έρθει το καλύτερο ίσως κλείσιμο σε Maiden δίσκο, μαζί με το Hallowed Be Thy Name, με το Only the Good Die Young. Ένας δίσκος δεκάρι ακατέβατο, ένα μνημείο για ολόκληρη τη rock κοινότητα.

Η τελειότητα του Seventh Son of a Seventh Son δεν επαναλήφθηκε ποτέ και ίσως να μην ήταν αυτό το νόημα. Ο Adrian Smith αποχωρεί προσωρινά, τα No Prayer for the Dying και Fear of the Dark, με τον Janick Gers στην κιθάρα, έχουν πολύ πιο άμεση προσέγγιση και ιδίως το δεύτερο παραμένει αγαπημένο στο τάξεις των οπαδών. Το Seventh Son of a Seventh Son παραμένει η κορύφωση, το απόλυτο τελείωμα του καλύτερου ίσως σερί δίσκων στην ιστορία.

Tracklist:

1. Moonchild
2. Infinite Dreams
3. Can I Play With Madness
4. The Evil that Men Do
5. Seventh Son of a Seventh Son
6. The Prophecy
7. The Clairvoyant
8. Only the Good Die Young

 

 

Video Url