Justified-Justin Timberlake (2002)

Το Justified είναι το ντεμπούτο σόλο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή Justin Timberlake. Κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου 2002 από την Jive Records. Το άλμπουμ γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε μια περίοδο έξι εβδομάδων καθώς το συγκρότημα του Timberlake NSYNC βρισκόταν σε παύση. Για το σόλο άλμπουμ του, ο Timberlake άρχισε να υιοθετεί μια πιο ώριμη εικόνα ως R&B καλλιτέχνης σε αντίθεση με την προηγούμενη ποπ μουσική που ηχογράφησε το γκρουπ. Το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ έγινε από τους Neptunes (που πιστώνεται ως "Williams and Hugo") και τον Timbaland, και περιλαμβάνει guest εμφανίσεις από τους Janet Jackson, Clipse και Bubba Sparxxx. Κυρίως ένα άλμπουμ R&B, το Justified περιέχει επίσης επιρροές από dance-pop, funk και soul μουσική.

Ο Justified έλαβε γενικά θετικές κριτικές από κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν την ώριμη εξέλιξη του υλικού του Timberlake, αν και κάποιοι επέκριναν το λυρικό του περιεχόμενο. Το άλμπουμ κέρδισε στον Timberlake τέσσερις υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου του Άλμπουμ της Χρονιάς, και κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ποπ Φωνητικού Άλμπουμ. Το Justified έκανε το ντεμπούτο του στη δεύτερη θέση στο αμερικανικό Billboard 200 και πούλησε 439.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα. Πιστοποιήθηκε τρεις φορές πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA), έχοντας πουλήσει πάνω από 3,9 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Από το 2012, το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Τέσσερα σινγκλ κυκλοφόρησαν από το Justified. Το βασικό σινγκλ "Like I Love You" έφτασε στο νούμερο 11 του αμερικανικού Billboard Hot 100, ενώ τα "Cry Me a River" και "Rock Your Body" έφτασαν στην πρώτη πεντάδα του chart. Τα "Like I Love You", "Cry Me a River" και "Rock Your Body" ανέβηκαν στο νούμερο δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην πρώτη δεκάδα στην Αυστραλία (με το "Rock Your Body" να βρίσκεται στην κορυφή του αυστραλιανού chart), Ιρλανδία, Κάτω Χώρες και Βέλγιο. 

Video Url