Debut, το πρώτο άλμπουμ της Björk

Το ντεμπούτο είναι το διεθνές ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του Ισλανδού καλλιτέχνη ηχογράφησης Björk, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1993 από την One Little Indian και την Elektra Entertainment. Η παραγωγή του έγινε από τους Björk και Nellee Hooper. Ήταν η πρώτη ηχογράφηση της Björk μετά τη διάλυση του προηγούμενου συγκροτήματος της, των Sugarcubes. Το άλμπουμ ξεχώρισε από το ροκ στυλ της προηγούμενης δουλειάς της και αντλούσε από μια εκλεκτική ποικιλία στυλ, όπως η ηλεκτρονική ποπ, η house μουσική, η τζαζ και το trip hop.

Το ντεμπούτο κέρδισε την αναγνώριση από τους Βρετανούς μουσικούς κριτικούς, αν και οι κριτικές των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ανάμεικτες. Ξεπέρασε τις προσδοκίες πωλήσεων, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην Ισλανδία, την τρίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την 61η στις ΗΠΑ. Ήταν πιστοποιημένο χρυσό στον Καναδά και πλατινένιο στις ΗΠΑ, όπου παραμένει το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του Björk.

Πέντε σινγκλ κυκλοφόρησαν από το ντεμπούτο: "Human Behavior", "Venus as a Boy", "Play Dead", "Big Time Sensuality" και "Violently Happy". Όλα τα charts στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μόνο τα "Human Behavior", "Violently Happy" και "Big Time Sensuality" να μπαίνουν στα charts χορού και μοντέρνας ροκ στις ΗΠΑ.

Video Url