Modern Sounds in Country and Western Music-Ray Charles (1962)

Το Modern Sounds in Country and Western Music είναι ένα στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και πιανίστα Ray Charles. Ηχογραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 1962 στα Capitol Studios στη Νέα Υόρκη και στην United Western Recorders στο Χόλιγουντ και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του ίδιου έτους από την ABC-Paramount Records.

Το άλμπουμ απομακρύνθηκε περισσότερο στιλιστικά από τη ρυθμική και μπλουζ μουσική που είχε ηχογραφήσει ο Charles για την Atlantic Records τη δεκαετία του 1950. Περιλάμβανε κάντρι, λαϊκά και δυτικά πρότυπα μουσικής που αναδιασκευάστηκαν από τον Τσαρλς σε δημοφιλείς μορφές τραγουδιών της εποχής, όπως R&B, ποπ και τζαζ. Ο Τσαρλς παρήγαγε το άλμπουμ με τον Σιντ Φέλερ, ο οποίος βοήθησε τον τραγουδιστή να επιλέξει τραγούδια για ηχογράφηση, και ερμήνευσε μαζί με τον σαξοφωνίστα Χανκ Κρόφορντ, ένα τμήμα εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του Μάρτι Πάιχ και ένα μεγάλο συγκρότημα που διασκευάστηκε από τους Γκιλ Φούλερ και Τζέραλντ Γουίλσον.

Το Modern Sounds in Country and Western Music γνώρισε άμεση κριτική και εμπορική επιτυχία. Το άλμπουμ και τα τέσσερα επιτυχημένα σινγκλ του έφεραν στον Charles μεγαλύτερη προσοχή και αναγνώριση στην ποπ αγορά, καθώς και  στους ραδιοφωνικούς σταθμούς R&B όσο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. Το άλμπουμ και το βασικό του σινγκλ, "I Can't Stop Loving You", πιστοποιήθηκαν και τα δύο χρυσά από την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής το 1962, καθώς κάθε δίσκος είχε πουλήσει τουλάχιστον 500.000 αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ενσωμάτωση Soul και κάντρι του άλμπουμ αμφισβήτησε τα φυλετικά εμπόδια στη λαϊκή μουσική στο απόγειο του Κινήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων. Στη διαδικασία ηχογράφησης του άλμπουμ, ο Τσαρλς έγινε ένας από τους πρώτους Αφροαμερικανούς μουσικούς που άσκησε πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο στη δική του δισκογραφική καριέρα. Εκ των υστέρων, έχει θεωρηθεί από τους κριτικούς ως ο καλύτερος δίσκος του στο στούντιο και ηχογράφηση ορόσημο στην αμερικανική μουσική. Σύμφωνα με τον Robert Christgau, το άλμπουμ «μεταμόρφωσε την ποπ, την προκαθορισμένη Soul και καθόρισε τη σύγχρονη κάντρι και τη δυτική μουσική.» Έχει ονομαστεί ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ όλων των εποχών από εκδόσεις όπως το Rolling Stone και Time.

Video Url

 

Video Url